Marcus Ericsson hyllades på Kumla torg

By on 7 november, 2022

På söndagskvällen var det dags för Kumlaborna att hylla hemmasonen Marcus Ericsson för hans bedrift då han vann Indy 500 2022.

Framför rådhuset hade man byggt en stor scen och med proffsigt ljus och ljud samt flera stora ledskärmar, vilket gjorde man hade skapat ett riktigt festligt evenemang. Flera tusen personer hade slutit upp och hela torget var fyllt, programmet från scenen började med att Anders Bagge sjöng några låtar innan det var dags för Marcus Ericsson att göra entré.

Sedan följde diverse gratulationer både från gäster på plats samt via video, med bland andra Per Gessle och Peter Forsberg bland gratulanterna. Bland gästerna på plats fans bland andra Janne Blomqvist och Eje Elgh, samt lokala profilen Henrik ”Henka” Gustafsson och många fler.

Det blev en trevlig genomgång av Marcus karriär, publiken uppskattade verkligen att få se sin idol live i hemstaden. När man var klar med detta var det dags att avtäcka vandringspokalen för Indy 500, det var bara den fjärde gången pokalen var utanför USA och andra gången den var i Sverige.

Det blev ett lyckat firande och jag tror att alla var nöjda.

Bilder från kvällen

Karl-Johan Sandberg, Sport | Örebro län
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login