Marcus Ericsson kraschade i första kurvan

By on 27 maj, 2024
Arkivbild foto: Karl-Johan Sandberg

Det var dags att köra den 108 upplagan av Indy 500 vilket kördes under söndagkvällen. Indy 500 är världens största endags sportevent med över 300 000 åskådare på plats, och flera miljoner tv tittare.

Racet är ett oval bane race som kör över 500 varv på Indianapolis Speedway.

Marcus Ericsson hade haft en jobbig väg fram till racet där han kraschade tidigt under träningsperioden inför Indy 500, så pass illa att han var tvungen att gå till sitt backup chassi. Backup chassit var dock inte lika snabbt som det första och framför allt inte i kvaltrim, detta slutade med att Marcus fick kvala om de sista platserna.

Men dramat var inte slut där, för när Marcus är ute på sitt första kvalförsök och gör bra varv så missförstod han kommunikationen och slutade köra ett varv förtidigt. Detta innebar att man blev tvungna att vidta en rad olika åtgärder för att snabbkyla bilen och få ut den på ett andra kvalförsök, detta gick dock vägen och han fick starta från en 32 plats.

De svenska förarna startade enligt följande Felix Rosenqvist nionde plats, Linus Lundqvist 27 plats och Marcus Ericsson 32 plats.

Även racet blev katastrofartat för Marcus som blev uttagen av Tom Blomqvist i den första kurvan på det första varvet, då Tom tappade bilen och tog med sig Marcus in i muren. Inte heller för Linus Lundqvist gick det särskiljt bra då han kraschade på det 28 varvet. Felix klarade sig längst men hans äventyr tog slut på det 56 varvet då hans motor hel enkelt började ryka och la av.

Annars blev det ett ganska spännande race med sedvanlig dramatik där Josef Newgarden lyckades vinna för andra året på rad och blev där med den andre att göra denna bedrift.

En stor besvikelse för alla Svenska fans där det känns tråkigt att ingen av de svenska förarna fick slutföra racet.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login