Marcus Ericsson vidare till Indy 500

By on 19 maj, 2024
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Kvalet till Indianapolis 500, eller Indy 500 har pågått i helgen på banan Indianapolis Motor Speedway i Indianapolis, där återfinns många svenskar. En av dem är Kumlasonen Marcus Ericsson, tyvärr har det inte gått bra och han hade slutat sist inför sista chansen kvalet under söndagen.

I helgens kval var det 34 förare som gjorde upp om placeringar inför Indy 500 som avgörs nästa helg, det ska inte vara något problem egentligen för en förare som Markus Ericsson att ta sig vidare.

I det kvalet kör varje förare fyra varv som läggs ihop, därefter räknar man ut snitthastigheten och den som har snabbast tid startar först. Under det kvalet körde inte Marcus de fyra varv som krävs, det efter att bara ha kört tre varv och fick därmed ingen snittid.

Under söndag kväll svensk tid var dags för Marcus Ericsson att kvala in till årets Indycar lopp Indy 500, ett han har vunnit 2022.

Söndagens kval där de fyra sämsta kallas Last Chance Challenge, gör upp om vilka tre som får köra det stora loppet som avgörs nästa helg.

Marcus Ericsson startade först i Last Chance Challenge, efter de fyra körda varven blev snittiden 230.027. En tid som innebar en andra tid av de fyra, tack vare den tiden tog han sig vidare till Indianapolis 500 nästa helg.

I hela startfältet slutade Marcus till sist på en 32 plats, långt ner med andra ord men det är ett långt lopp nästa söndag 26 maj 2024 på Indianapolis Motor Speedway i Indianapolis.

Anders Olofsson, Sport | Motor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login