Marianne Mörck gör ”Britt-Marie var här” på Kulturkvarteret

By on 11 oktober, 2023
En varm komedi med Marianne Mörck i alla roller.
Foto: John Gripenholm

Hyllade storsuccén ”Britt-Marie var här” med en av våra mest folkkära skådespelare, Marianne Mörk i alla roller är tillbaka på Riksteaterscenerna. En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv, på att hennes ska börja.

Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt.

Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman tidigare bla. aktuell med framgångsrika föreställningarna ”Så enkel är kärleken” på Maximteatern, ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Helsingborgs Stadsteatern, ”Påklädaren” på Dramaten, ”Egenmäktigt förfarande” på Scalateatern i Stockholm.

Onsdag 18 oktober 2023 kommer föreställningen ”Britt-Marie var här” med Marianne Mörck till Örebro och Kulturkvarteret för en föreställning.

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa: Riksteatern

You must be logged in to post a comment Login