Marknaden under Hindersmässan drar igång

By on 20 januari, 2023
På marknaden finns allt från hantverk till godis, leksaker och kläder.
Foto: Fredrik Kellén, Örebro kommun

Under de två gånga åren fick marknaden ställas in på grund av coronapandemin men kommer i år kunna genomföras, där Trädgårdstorget tillkommer som ett nytt område för marknadsknallar.

25-28 januari arrangeras marknaden under Hindersmässan som är en av Örebros starkaste traditioner.

Hindersmässan – en av Örebros starkaste traditioner med anor från 1300-talet kommer nu att kunna genomföras till mångas glädje.

– Många marknadsförsäljare har väntat och är väldigt glada över att vi nu kan genomföra marknaden som är en stark tradition både för försäljare och besökare. Platserna för att sälja under marknaden tog snabbt slut och nu ser vi fram emot kommande dagar precis som det ska vara, med karameller, hantverk, leksaker och mycket mer, säger Ajdina Ranica, ställföreträdande ansvarig för Hindersmässan.

Trädgårdstorget, som ligger vid korsningen Storbron och Södra Strandgatan, blir ett nytt område för marknadsknallar. Samtidigt som det kommer vara färre marknadsknallar längs södra Drottninggatan, ett önskemål från butiksägarna.

Hindersmässan lockas av runt 80 000 besökare där ca 150 marknadsknallar säljer allt från leksaker, till hantverk, kläder, delikatesser och mycket mer.

Läs mer på: orebro.se/hindersmassan

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login