Medborgarskolan i Örebro flyttar till nya lokaler

By on 8 december, 2021

Efter årsskiftet 2022 lämnar Medborgarskolan nycklarna till sin anrika fastighet på Storgatan 18 till ny ägare, Norrpalatset Gruppen. Medborgarskolan tar sikte på två nya placeringar i centrala Örebro; Fabriksgatan och Fredsgatan för att fortsatt bedriva verksamhet.

En verksamhet i ständig rörelse

I över 35 års tid har Medborgarskolan i Örebro haft sin huvudbyggnad och verksamhet på Storgatan 18, i navet av norrcity. Åren har gått fort och med en verksamhet i ständig förändring uppstår nya behov.

”Beslutet att sälja Storgatan 18 är en förutsättning för att kunna utveckla Medborgarskolans verksamhet. Vi har anskaffat nya, ändamålsenliga och effektiva lokaler för framtida utveckling. Vi ser framemot nya möjligheter!” – Marcus Andersson, regionchef.

Plats för inspiration, intresse och kunskap

De nya lokalerna är totalrenoverade och investerade för att stödja verksamheten i allt från teknik till tillgänglighet. Huvudkontor kommer vara beläget på Fabriksgatan 18 med teoretisk verksamhet och utbildningskök. Den estetiska verksamheten med ateljé och hantverk, kropp- och själ, teater, musik och dans med showdansskolan Entré kommer flyttas till Fredsgatan 14.

  • Fabriksgatan kommer ha fem teorisalar, en datasal, administration, kontor och ett toppmodernt utbildningskök med matsal.
  • Fredsgatan får tre nya danssalar, två ateljéer, en stor föreläsningssal, plats för verksamhet inom kropp och själ, teatersal, musiksal och övergripande

”Tanken med de nya lokalerna är att det ska leda till ett fortsatt lustfyllt lärande och inspirera deltagarna, samtidigt som det höjer kvalitén. Det är en förutsättning för att erbjuda relevant verksamhet att vi fortsatt kan bedriva vårt samhällsuppdrag.” – Marcus Andersson, regionchef.

Nya ändamål för Storgatan 18

Fastigheten på Storgatan 18 har förvärvats av Norrpalatset Gruppen som är ett familjeägt bolag med bostadsutveckling. Framöver kommer huset att förvandlas till bostäder och skapa rum för nya hem.

”Vi ser väldigt mycket fram emot att utveckla fastigheten på Storgatan 18. Vår ambition är att bevara det historiska och kulturella värde som fastigheten har, för det är vad som gör den unik! ” – William Kurt, Norrpalatset Gruppen.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Medborgarskolan

You must be logged in to post a comment Login