Merci Ladies Open har avgjorts i Örebro

By on 13 mars, 2023
Topp tre Merci Ladies Open. Från vänster: Anna Andersson, Hanna Engberg, Nora Johansson.
Bild: Svenska Bowlingförbundet

Hanna Engberg från Team X-Calibur vinner premiärupplagan av Merci Ladies Open. I finalen besegrade hon Anna Andersson, Spader Dam, med 220-204. Nora Johansson från Spader Dam kom på tredje plats.

– Det känns jätteskönt att vinna, säger Hanna Engberg.

Finalspelet genomfördes under söndagen i Örebro och alla Team Sweden-spelare gick vidare från kvalet. Anna Andersson var starkast i kvalet och blev etta med 1473 poäng över sex serier och Nora Johansson blev tvåa på 1426 poäng.

Sex finalsteg stod på programmet under dagen och resultaten nollställdes inför varje karusell. Väl f

ramme vid steg fyra för topp fyra var det idel Team Sweden-spelare kvar genom Anna Andersson, Anneli Blomqvist, Hanna Engberg och Nora Johansson. En serie väntade och de tre främsta skulle gå vidare.

Hanna Engberg slog högst i steg fyra med 268 poäng medan Anneli Blomqvist kom till korta på 192 poäng och fick lämna tävlingen. I steg fem fortsatte Hanna Engberg att ånga på och var i topp med 247 poäng.

Anna Andersson blev tvåa med 207 och Nora Johansson kom trea på 199 och var med det utslagen. I finalen var Hanna Engberg starkast och vann mot Anna Andersson med 220-204. Det var Hanna Engbergs första seger i en stor nationell damtävling.

– Det känns väldigt kul. Det var tuff konkurrens och jag ville bjuda på bra motstånd. Jag hittade ett spel rätt tidigt under dagen och det kändes väldigt bra. Jag behövde inte göra så stora justeringar och jag fick med mig höga poäng i flera karuseller.

Hon har jobbat mycket på sin teknik tillsammans med Robert Andersson.

– Det känns bra att den träning man har lagt ned under lång tid ger resultat. Det har känts bättre och bättre efterhand och vi har jobbat på att jag ska ha en rakare sving. Tidigare har min sving gått in bakom ryggen och det har varit svårt att leverera bollen på ett bra sätt. Men nu släppte fler käglor.

Tvåan Anna Andersson var överlag nöjd med tävlingen. Hon berättar att hon varit sjuk tidigare i veckan och att hon inte hade så höga förväntningar.

– Om någon hade sagt inför att jag skulle bli tvåa så hade jag absolut tagit det. Kvalet gick jättebra och jag hade många fina slag. Jag har ändrat lite i mitt grepp och det var kul att det fungerade. Sedan när man väl har chansen i en final vill man såklart alltid vinna. Finalbanorna skildes sig mycket åt. Den ena hittade jag in på men inte den andra, och jag fick inte med mig de strikerakor som jag hade behövt, säger Anna Andersson.

I samband med den nystartade tävlingen samlades stora delar av Team Sweden och förbundskapten Robert Andersson tyckte att det var ett fint arrangemang.

– Jag är glad att det finns eldsjälar som Sebastian Gustafsson (tävlingsledare Merci Ladies Open) som organiserar damtävlingar. Det blir ett väldigt starkt startfält när Team Sweden är med och jag hoppas att det startas fler damtävlingar framöver som vi kan spela, säger Robert Andersson som tyckte att spelarna i Team Sweden gjorde fina insatser.

– Det är strongt att alla Team Sweden-spelare går till finalspel. Det var kul att träffa dem och kunna ha lite genomgångar. Jag lyfte bland annat hur jag vill att vi jobbar med teambuilding, vikten av spelarens egna ansvar i sin satsning samt vilka visioner jag har framöver. Det var även många frågor från spelarna och det är svårt att planera hösten helt när vi ännu inte fått besked från IBF när VM kommer att spelas, säger Andersson.

Sport | Bowling
Örebronyheter

Källa: Svenska Bowlingförbundet

You must be logged in to post a comment Login