Minnesvärldsmästaren Jonas von Essen till Örebro

By on 8 oktober, 2023
Den tvåfaldiga världsmästaren i minne & numera en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare kommer äntligen till Örebro och bjuder på en föreläsning långt ut över det vanliga.
Foto: Annika Berglund

Jonas von Essens resa från glömsk drömmare, till tvåfaldig minnesvärldsmästare verkar smått mirakulös. På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer, till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM.

Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower, och svenska realityserier till australiensiska bilreklamer. Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi! Hans minne har också gett honom en enorm allmänbildning som lett till storslam i både Muren, Smartare än en femteklassare och Postkodmiljonären!

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem, och samtidigt så underhållande att du kommer att vika dig dubbel av skratt när du gör det.

Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas du med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dig att komma ihåg precis vad du vill!

Varmt välkommen att följa med på detta oförglömliga äventyr in i Jonas – och din egen – hjärna, torsdag 30/11 2023 kl 19:00 på Kulturkvarteret Örebro.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login