Molly Hammar släpper ny EP – ‘God Is Lonely Too’

By on 20 april, 2021
Foto: Adam Falk

Molly Hammar inledde 2021 med låten ‘Douchebag’ där hon problematiserade den fortsatta objektifieringen av kvinnor i popkulturen och generellt i samhället. I samband med låten släppte Molly även en egen regisserad musikvideo. Nu följer Molly upp EP:n ‘Sex’ från 2018 med nya ‘God Is Lonely Too’ som släpps 16 april. Temat för EP:n är ensamhet och är producerad av bland andra den brittiska producenten, låtskrivaren och artisten Sky Adams samt Anton Hard.

– Jag vill att ‘God Is Lonely Too’ ska vara en vän när du känner dig ensam. Jag vill påminna människor om vikten av att acceptera deras ensamhet och prata om det oftare på olika sätt. Det finns olika perspektiv på att vara ensam, ibland älskar du det och ibland hatar du det. Jag skulle aldrig ha kunnat släppa den här musiken på ett stort kommersiellt skivbolag i Sverige eftersom den är så okonventionell. Jag är så glad att jag kan göra den musik som jag själv älskar, säger Molly.

Mollys musikaliska ”värld” bygger på en oförlåtande feminism där kvinnor inte längre ska behöva leva upp till samhällets normer. Fokus-spåret ‘FRIENDS’ släpps samma dag tillsammans med ytterligare två helt nya låtar, samt de tidigare släppta singlarna ’Alone’, ’Get To Know Me First’ och ’Douchebag’.

– ‘FRIENDS’ är en låt om att inte vilja vara ensam. Det handlar om när man romantiserar en vänskap som inte borde vara mer än det – det är där den som inte vill vara ensam kommer in. Ibland borde man bara acceptera människor och relationer för vad de är och går vidare, berättar Molly.

Förutom singeln ‘FRIENDS’ släpps även de helt nya låtarna ‘Sunset Conversations’ och ‘LONELINESS’.

– Sunset Conversations är definitivt låten på EPn som har funnits med mig längst. Låten handlar om att återkommande vara med en person som kanske inte är rätt för dig, men just för tillfället får dig att känna dig himmelsk, säger Molly.

– Jag skrev LONELINESS i början av processen med denna EP, den har blivit flaggskeppet för detta projekt. Jag skrev den på en solig dag i London tillsammans med Sky Adams och Laura Welsh. Jag kände mig riktigt splittrad gällande min ensamhet under den tiden och därför låter den väldigt bitter, vilket jag älskar!, fortsätter Molly.

Molly har trots sin unga ålder verkat inom musikbranschen sen många år tillbaka. Efter en tonårstid i musikbranschens strålkastarljus hittade Molly hem 2018 då hon släppte den kritikerrosade R&B EP:n ’Sex’ som handlar om kvinnlig sexualitet. Under 2019 visade den brittiska musikscenen sin kärlek för Molly då varenda singelsläpp spelades på engelsk radio på stationer som BBC Radio 2 och BBC Radio 1xtra.

Även om 2020 var ett annorlunda år nådde Molly stora framgångar. Hon inledde året med singeln ‘Alone’, en låt om rädsla för ensamhet, skriven tillsammans med den brittiska artisten Ella Eyre och producerad av den internationellt erkända producenten Hank Solo. I augusti släppte Molly låten ‘Get To Know Me First’ featuring den norska popartisten Julie Bergan och svenska stjärnskottet AWA. Det är en låt om systerskap och vikten av att stötta kvinnor, inte bara i sin närhet utan över hela världen. Vid samma tidpunkt vann Molly pris för Årets Genombrott i Aftonbladets Rockbjörnen där hon också uppträdde tillsammans med Julie Bergan.

Låtlista ‘God Is Lonley Too’

1. FRIENDS
2. Get To Know Me First
3. Sunset Conversations
4. Alone
5. DOUCHEBAG
6. Loneliness

Kultur
Örebronyheter

Källa: Cosmos Music

You must be logged in to post a comment Login