Mono Punkfesten på Live At Heart

By on 2 september, 2022
Bild: Klubb Mono Facebook

Klart som f-n vi vill! svarade man när man fick frågan om Klubb Mono och Örebro Punkfest ville ha en egen scen på Live At Heart. Så Klubb Mono bokade fem artister som representerar det man håller på med när man arrangerar sina egna grejer.

En blandning mellan pop och punk med klara drag av indie och diverse Punk helt enkelt! Precis som man vill ha det. Och precis det Klubb Mono tycker att Live At Heart handlar om. Typ precis exakt just det som Småjävlafötter, Beverly Kills, Gudibrallan, Jelly Crystal och Avantgardet kommer bjuda på från scenen i Foajén på Örebro Konserthus lördag den 3 september.

Hela foajén kommer vara utsmyckad med ljusslingor, vinylskivor, soffor, tv-spel och pingisbord för att skapa den där sköna känslan av mysig musikklubb. Klubb Mono kommer dessutom leka dj’s mellan gigen och dela ut gratis popcorn från sin indiepop/poppunk-maskin. Bättre än så blir det liksom inte, tänker Klubb Mono.

Så hoppas man ses där! Obs! Detta event är del av Live At Heart. Info och biljetter: www.liveatheart.se

//Mono & Punkfesten

—————-

Datum: Lördag 3 september
Plats: Foajén, Örebro Konserthus
Biljetter: www.liveatheart.se/tickets
Åldersgräns: 18 år

Tider för kvällen:

  • 18.00 Dörrar öppnar
  • 19.00: Småjävlafötter
  • 20.00: Beverly Kills
  • 21.00: Gudibrallan
  • 22.00: Jelly Crystal
  • 23.30: Avantgardet
  • 01.00: Dörrar stänger

—————-

SMÅJÄVLAFÖTTER
”All bra musik kommer från Göteborg” sa någon nångång. Den personen har ju uppenbarligen inte lyssnat på varken Pepparn eller Hovsta-Holger. Småjävlafötter är hur som helst från Göteborg och sjukt jävla bra. Rivig röjarpunk som pekar med massor av olika fingrar åt allt från rasister till konservativa knickersgubbar från Askim. I våras släppte Småjävlafötter ep:n ”Göteborgspop, den 26/8 släpper de singeln ”16”.

….

BEVERLY KILLS
Sedan några år tillbaka har Beverly Kills byggt upp en stadig katalog av singlar och kortare släpp, där några tryckts på vinyl och sålt slut inom ett par månader, och bemötts av en enigt jublande kritikerkår både på hemmaplan och internationellt. Nu är bandet tillbaka med sitt debutalbum, som döpts till Kaleido. Med texter skrivna som små berättelser, och ibland rent fiktionella historier, skapar frontpersonen Alma Westerlund sina egna små världar i låtarna. Det är bandets mest fokuserade och detaljerade släpp hittills, som utforskar det drömska i indie och komplexiteten i post-punken utan att tappa essensen av dem själva. I och med bandets tillskott av en femte medlem har de vuxit sig ännu starkare som liveband senaste året, och med det nya albumet i ryggen är göteborgarna hungrigare än någonsin. Det har sagts förut och det går med all säkerhet att säga igen – allt du hört om Beverly Kills har bara varit början.

….

GUDIBRALLAN (med Dror Feiler)
Gudibrallan är det där proggiga protopunkbandet som stoppade in punk i musiken innan Johnny Rutten ens slutat mellanstadiet. Nu är de tillbaka efter många års karantän och varken gud eller sossarna går säkra. Med oförglömliga hits som ”Fy på sig Sosse” och ”T-doja” på sitt samvete tar bandet nu sig an proggrörelsens låtskatt på nya plattan ”Proggparty” som släpptes alldeles nyligen. Gudibrallan är även aktuella med singeln ”Den BlåBruna Dyngan” (med baksidan ”Nassesvin!”).

….

JELLY CRYSTAL
Sedan debuten 2017 har Jelly Crystal släppt en rad hyllade singlar, två EP:n och flera korsbefruktade samarbeten med artister som Shitkid, Adrian Lux, Sibille Attar, Esther och Stella Explorer. Utöver soloprojektet har han även funnits med i bandkonstellationer som Holy och Vacation Forever, samt medverkade på Kites legendariska spelning på Kungliga Operan i slutet av 2020. 2021 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Freak Show”, där han var fortsatt trogen allt det som tidigare kännetecknat honom som artist – genom experimentell och okonventionell pop. Albumet ledde även till utmärkelsen ”Årets Kompositör” på Manifestgalan med motiveringen; ”Kompositionerna är på ytan elegant tidlösa och klassiska men genomsyras av ett stökigt, fritt och drabbande uttryck. Ett djärvt mångfacetterat och vågat debutalbum med låtar som dröjer sig kvar”. I år är Jelly Crystal aktuell med EP:n ”ILY”, den läpptes i somras och föregicks av singlarna ”Happy Ending” ft. Alice Boman och ”I Tryyy” ft. Seinabo Sey.

….

AVANTGARDET
Sedan debuten 2016 har bandet hunnit släppa fyra fullängdare, göra hundratals spelningar, erhållit tre Grammisnomineringar samt har sångaren och frontpersonen Rasmus Arvidsson tilldelats pris från SKAP som årets textförfattare för sina socialrealistiska skildringar. Med både skivor och spelningar som toppat årsbästalistor fullbordades Rasmus Arvidssons resa med Avantgardet från nedgången missbrukare till hyllad artist på mindre än tre år. Med en resa som gjorts helt utan skivbolag eller stöd från branschen har bandet vuxit fram och funnit en plats ändå, mycket tack vare kärlek från sin hängivna publik och unika samarbeten med kreatörer som Jocke Åhlund, Björn Olsson, Pelle Gunnerfeldt, Henrik Schyffert, Peter Birro och El Perro del Mar. Den kreativa kraft som tagit form runt Avantgardet har förmodligen sin förklaring i den genuina kärlek, ärlighet, dedikation och glädje som bandet förmedlar tillsammans med sin publik.

—————-

Arrangörer

Klubb Mono, Örebro Punkfest, Kulturföreningarna Stationen och Indiedepartementet, Live At Heart och Örebro Konserthus. I samarbete med Svensk Live, och med stöd från Kulturrådet.

….

Klubb Mono

Mono är en liveklubb som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer-songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

….

Örebro Punkfest

Punkfesten är en motreaktion till det likriktade samhället, ett fräckt finger till finkulturen, men framförallt är den en hyllning till den odödliga svenska punkscenen. Den 21-22 oktober arrangeras Örebro Punkfest för fjärde gången på Frimis Salonger. För mer info: www.punkfesten.se

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa Klubb Mono

You must be logged in to post a comment Login