Motonet Örebro öppnar den 23:e maj

By on 15 maj, 2024
Bild: Motonet

Detaljhandelskedjan Motonet öppnar sitt andra svenska varuhus torsdag 23:e maj kl. 07.00 i handelsområdet Marieberg, Motonet tror på samma succé under öppningshelgen som när de öppnade i Sundsvall.

Det var i mars förra året som Motonet annonserade att de skulle öppna i Marieberg. Den nybyggda lokalen som är 4600 kvm, vilket motsvarar mer än en halv fotbollsplan, ligger granne med Marieberg Galleria.

När Motonet öppnade det första svenska varuhuset i Sundsvall började kunder köa redan tre timmar innan varuhuset öppnade, och det var till slut över 800 personer i kö. Johan Ljung, Verkställande Direktör för Motonet AB, tror på ett lika stort intresse denna gång.

– Succén i Sundsvall var verkligen något utöver det vanliga. Den långa kön sträckte sig över hela parkeringen och vi tror på samma välkomnande i Örebro. Förutom ett brett utbud av produkter kommer kunden kunna ta del av våra servicestationer som bland annat släputhyrning, snabbservicestation och bilstäd, berättar Ljung.

Motonet Snabbservice – hjärtat i servicen

En stor del av Motonets koncept är deras servicestationer och en som blivit välbesökt i Sundsvall är Motonet Snabbservice. Här kan kunden smidigt köra in sin bil och bland annat få hjälp med att byta bilbatteri, glödlampa eller torkarblad.

– Tanken med Motonet Snabbservice är att erbjuda kunden god och snabb service till en billig kostnad och stationen kan närmast liknas de gamla bensinmackarna. Detta passar perfekt för kunden som inte vill eller kan göra arbetet själv men vill att det ska bli rätt utfört, säger varuhuschefen Christoffer Walter.

Öppningsfesten i Marieberg

Likt när Motonet öppnade i Sundsvall kommer de 1 000 första kunderna få en hink fylld med bilglädje till ett värde på 699 kr. Enligt marknadsundersökningar som gjordes när Motonet öppnade i Sundsvall var det däremot inte erbjudanden eller hinken som lockade flest kunder utan en nyfikenhet för den nya aktören på marknaden.

– Under de senaste veckorna har man hört snacket på stan och det finns en stor nyfikenhet i Örebro gällande vårt koncept och sortiment. Jag är helt säker på att vi kommer få ett varmt välkomnade och jag förväntar mig en rolig och minnesvärd dag, säger han.

Motonets expansion i Sverige

Efter öppningen i Örebro kommer Motonet ha en onlinebutik och två varuhus i Sverige. Framtida bekräftade etableringar är handelsområdet Hälla i Västerås, handelsområdet Valbo i Gävle och handelsområdet Ersboda i Umeå. Detaljhandelskedjan har långsiktiga planer på att etablera sig över hela landet.

Motonet Örebro

  • Komplett koncept med varuhus, verkstad, släputhyrning, bilstäd, biltvätt, station för cykelunderhåll, däck-, och snabbservice. Verkstad och biltvätt öppnar under sommaren
  • 4600kvm varuhus med placering på toppläge i Marieberg Handelsområde
  • Mer än 32 anställda

Örebro
Örebronyheter

Källa: Motonet

You must be logged in to post a comment Login