Musik, dans och konst under Vinterspår i Spannarboda

By on 18 februari, 2022

I årets upplaga av Lindesbergs kommuns stora kultursatsning Vinterspår har Spannarboda fyra bidrag: En dans- och musikföreställning med Kazue Ikeda och Thomas Lundkvist i Ett mindre galleri; Två konserter och en konstutställning på Willboda gård – Kapell Malén spelar ”polskor, valser och andra låtar”; Bertil Olsson sjunger ”sånger från rimsmedja och spelhus”;  Hanna Nyström ställer ut akvareller. 

…………….

Lördag och söndag (5-6 mars) kl 15:00 i ”Ett mindre galleri” hos Birgit & Thomas, Östergården 259, Spannarboda:

Välkomna till magiska skogen! Smakprov av interaktiva dans- och musikföreställningen ”Trädens Viskningar” för alla från 0 till 100 år med Kazue Ikeda och Thomas Lundkvist. Entré 150 kr (50 kr för barn). Bokning: kazikeda.se@gmail.com eller 073 8080990

Trädens Viskningar är en interaktiv dansföreställning som utforskar naturens skönhet och skörhet. Här skapas en upplevelse av att vara mitt i skogen. Vi möter djur, växter och andra fantastiska varelser – från små kryp till mäktiga träd. Det blir ett gemensamt äventyr där allt händer på nära håll, allt får röras vid och dansen bjuder in till ett glädjefyllt utforskande.

…………….

Kapell Malén, lördag 5 mars kl 14:00 på Willboda gård, Spannarboda:

Kapell Malén framför nyskriven folkmusik med influenser från alla världens hörn, kryddad med spännande taktarter, rytmer och melodier framfört på cello, fiol och akustisk gitarr. Kapell Malén består av Camilla Malén Friman på cello, Anna Johansson på fiol och Klas Friman på akustisk gitarr. De kommer ta oss på en spännande och personlig resa genom deras musikaliska universum. Musiken är i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik och konstmusik. Som musiker är de samspelta och lyhörda och visar med intensiv scennärvaro den kärlek de har till sin musik och sina respektive instrument.

Willbodas bibliotek på övervåningen är uppfört omkring 1850 med mycket trä och högt till tak. Camillas cello och de övriga instrumenten får hela rummet att vibrera och sjunga med.

Boka biljett till Kapell Malén på willboda.se >> Pris: 200 kr/person, måste förbokas. Biljettintäkten går oavkortat till artisterna. I samband med evenemanget serveras hembakt och kaffe.

…………….

Trubadur Bertil Olsson, söndag 6 mars kl 14:00 på Willboda gård, Spannarboda:

Trubaduren Bertil Olsson från Skinnskatteberg har som en livslång gärning sammanställt och tecknat ner visor från bergslagsbygden. Han framför dessa varvat med egenkomponerat material, ackompanjerat på gitarr. Bertil har varit verksam som vissångare sedan sent 50-tal och är med sin långa erfarenhet som musiker en van och skicklig estradör, full med historier och berättelser.
Bertil har under tre decennier givit ut ett skivor och visböcker som du har möjlighet att köpa vid ditt besök.

Boka biljett till Bertil Olsson på willboda.se >> Pris 150 kr/person, måste förbokas. Biljettintäkten går oavkortat till artisten. I samband med evenemanget serveras hembakt och kaffe.

…………….

Akvarellisten Hanna Nyström, lördag och söndag 5-6 mars kl 10:00 – 13:00 på Willboda gård, Spannarboda:

Hanna Nyström är en ukrainsk konstnärinna som sedan 2007 är verksam i Sverige. Hon bor i den lilla byn Lästringe vid den idylliskt vackra Sörmlandskusten. Hanna började som 10-åring på en konstskola för barn. Hon är sedan utbildad vid Orels konstskola, ett konstgymnasium med konstpedagogisk inriktning, samt vid Llivs typografiska akademi i Ukraina. I urvalet ser vi inte bara Hannas träffsäkerhet och skicklighet som akvarellist utan även hennes bredd i motiv: från det detaljerat realistiska till det drömska, från idylliska naturmotiv till stadens puls. Från det harmlöst ljuva till det apokalyptiskt skrämmande.

Möt Hanna och gå en rundtur inne på 1700-talsgården Willboda för att se ett urval av gårdens privatsamling av Hannas finstämda och ofta poetiska tavlor. Detta är en annorlunda och intim konstupplevelse. En del av Hannas tavlor kommer att vara till salu.

…………….

Willboda Gård är en bergslagsgård med anor från 1700-talet. Huset byggdes ut med ytterligare en våning på 1850-talet och är sparsamt bevarat. En gång i tiden var det här en rik bondgård. Idag är det Björns och Malins privatbostad. Willboda anordnar, i helt privat regi, konserter och evenemang. Ofta med inriktningen jazz och folkmusik. Läs mer på willboda.se >>

Kultur | Spannarboda
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login