Närkefrakt inviger regionens första helhetsanläggning för transportbranschen

By on 11 maj, 2019
Arkivbild.

Örebrobaserade Närkefrakt inviger nu en helt ny anläggning med kontor, godsterminal, lager, verkstad och tvätthall på Pilängen i Örebro. Det senaste årets bygge har resulterat i regionens första heltäckande anläggning för lastbilar och transportbranschen.

– Vi är stolta över vår nya anläggning och jag tycker att den visar marknaden att vi tror på framtiden och den ligger helt i linje med vår ambition att vara den regionalt starkaste logistikpartnern, Dessutom är ju logistikläget i Örebro helt rätt, säger Fredrik Öjdemark, VD.

Invigningen av lokalen kommer äga rum under högtidliga former lördagen den 11 maj, tillsammans med kunder, leverantörer, politiker och andra personer som har intresse för regionens roll som logistikcentrum.

Den efterfrågan som finns på transporter till, från och inom Närke är skälet till att Närkefrakt och dess delägare beslutat att bygga en helt ny anläggning. Totalt omfattar den 7 000 kvm lokaler och 50 000 kvm asfalterade ytor, med expansionsmöjligheter. I den nya anläggningen finns det, förutom godsterminal, även ytor för externa tredjepartslogistikkunder.

Som hyresgäster kommer en ny tvätthallsaktör och en lastbilsverkstad vara verksamma.

– Hållbara transporter är viktiga för oss och vi bedömer att den här satsningen kommer att stärka vår förmåga att erbjuda ett klimatsmart alternativ för våra kunder och partners, säger Fredrik Öjdemark.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login