Nattens händelser från Polisen

By on 29 april, 2023
Arkivbild

Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

Det har varit en stökig natt i länet, patrullerna har hanterat ett stort antal ärenden där många kan kopplas till fylla. Polisen har omhändertagit ett flertal personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, varav en man i 30-årsåldern blev misstänkt för försök till hot och våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd i samband med att patrullen skulle omhänderta honom.

Patrullerna har också hanterat ett flertal samtal om bilister som spelar hög musik på olämpliga ställen. Flera anmälningar om misshandel är upprättade efter stök och bråk på nattklubbar och restauranger.


Örebro

23.25. Rattfylleri. En pojke i 15-årsåldern blir misstänkt för rattfylleri efter att ha kört omkull på sin moped. Ett alkoholutandningsprov gjordes och som visade sig vara positivt. Körkortet omhändertogs och pojken skjutsades hem till sina vårdnadshavare. Vid 00.18 stoppades ännu en mopedist som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Även där blev en pojke i 15-årsåldern misstänkt för rattfylleri och skjutsad hem till vårdnadshavare.


Laxå

23.26. Trafikolycka. En bilist körde av vägen och blev hängandes med fordonet halvt över kanten på en viadukt på E20/länsväg 205. Personerna som färdades i fordonet kunde själva ta sig ur fordonet men två av dem avfördes med ambulans. Oklart skadeläge. Ingen anmälan upprättad.


Nora

01.23. Narkotikabrott. Vid kontroll av en bilist uppstod misstankar om att föraren, en man i 20-årsåldern, var påverkad av narkotika. Beslut togs om kroppsbesiktning. Resultatet av provtagningen får senare utvisa om mannen är fortsatt skyldig till brott. En anmälan gällande drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, har upprättats.


Karlskoga

02.18. Brand. Det kom in larm till SOS om att det brann i en förrådsbyggnad vid Karlbergsskolan. Förrådet fick brinna ned till grunden och det förelåg inte någon spridningsrisk till andra byggnader på skolområdet enligt uppgifter. Patrullen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det är oklart hur branden har uppstått.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login