Nattens händelser från Polisen

By on 12 augusti, 2023
Arkivbild

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat.

Trafikbrott, Örebro kl. 00.34

Polisen får samtal om att några mopedister kör vårdslöst i Björkhaga. Polisen åker till platsen och ser några personer vid en moped. När patrullen ska kontrollera dessa personer kör en kille, med sin moped, in i polisbilen och försöker sen köra från platsen men patrullen springer ikapp honom.

Patrullen misstänker att mopeden är trimmad och den är tagen i beslag. Mopedisten, en kille i 15-årsåldern, blir misstänkt för bland annat olovlig körning. Det finns ingen information om att någon person blev skadad i samband med denna händelse.


Skadegörelse, Askersund kl. 02.50

En person ringer och säger att flera personer har sparkat på dennes bil. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om skadegörelse utan misstänkt person.


Stöld/inbrott, Hallsberg kl. 03.31

Det har varit inbrott på en förskola i Stocksätter. Personal från ett vaktbolag meddelar att de har gripit en kille i 20-årsåldern och att några andra personer har sprungit från platsen. Polisen har varit på plats och tagit uppgifter om händelsen. De har prövat gripandet och den misstänkte killen blev frisläppt på plats. Utredningen får visa vad som har hänt.


Utöver detta har vi bland annat hanterat 3 misstänkta ringa narkotikabrott, kontrollerat 23 personer eller fordon, omhändertagit fyra personer enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, hanterat tre ärenden gällande psykisk ohälsa och hanterat två viltolyckor utan personskada.

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: Polisen

You must be logged in to post a comment Login