Newkid är tillbaka med singeln ”Aldrig haft något annat val”

Av på 11 maj, 2021

Newkid hade ett makalöst år 2020. Musiken han släppte har spelats över 100 miljoner gånger på Spotify och har gjort honom välförtjänt av P3 Guldnomineringen i Årets Låt (för ”Kanske var vi rätt bra ändå”) samt Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop. Nu är han äntligen tillbaka med ny musik, första singeln från kommande albumet släpps idag och heter ”Aldrig haft något annat val”. Låten är framtagen av Alex Ferrer (Newkid) tillsammans med Carl Silvergran och Felix Flygare Floderer.

När jag ramlar är min första instinkt alltid att ställa mig upp igen. Det finns inga andra alternativ. Jag måste göra det. Det sker på automatik.

Min farsa lämnade halva sin familj i Filippinerna för att leva ett liv tillsammans med min mamma här i Sverige. Dom kommer båda från väldigt enkla förhållanden och jobbade extremt hårt för att kunna ge mig och min bror dom förutsättningar vi haft för att kunna lyckas i livet. För mina föräldrar fanns det inga andra alternativ. Dom gjorde det utan att ens tänka på det.

Min nya singel är en hyllning till just den där drivkraften i oss som får dig att instinktivt agera – som om du aldrig haft något annat val. – Newkid.

Det var 10 år sedan Newkid släppte sin första singel. Vad som började med låtar om lycklig och olycklig kärlek har den senaste tiden gått över till något större. Ju mer musik han skapar, desto mindre blir behovet av att skriva om sig själv. Därför är singeln ”Aldrig haft något annat val” inte bara ännu en kärlekslåt.

Jag vill inte skriva om mig utan om oss. Det har vuxit fram stegvis i takt med att jag börjat känna att jag ingår en gemenskap med mig publik. Det finns något fint i att vi kan sjunga om våra utmaningar tillsammans. – berättar Newkid.

Under våren, exakt ett år sedan, släppte Newkid sitt tredje album MOUNT JHUN inkl. storhiten ”Kanske var vi rätt bra ändå”. En pandemi bröt lös och hemma från vardagsrummet hittade Newkid sätt att ge tillbaka till sina fans för inställda konserter genom sina Karantänvibbar – covers han la upp på sin Instagram. Klippen sågs över en miljon gånger och gav honom indirekt en plats i Så Mycket Bättre uppställningen. I programmet charmade han hela svenska folket och framförde hyllade tolkningar. Hans versioner av ”Du måste finnas” med Helen Sjöholm och ”Starkare” av Ana Diaz gick direkt in i toppen på topplistorna, där de ligger kvar än idag. Nu jobbar har i studion med låtarna på hans kommande album som släpps nästa år. 

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sony Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in