NHL-meriterad forward klar för Örebro Hockey

By on 6 augusti, 2013

Under tisdagen blev det klart att högerforwarden Tim Wallace ansluter till Örebro HK. Den 29 åriga amerikanen spelade förra säsongen i Carolina Hurricanes och deras farmalag Charlotte Checkers.

På Örebro Hockeys hemsida skriver General Managern Pontus Gustavsson följande: ” Vi är jättenöjda med att få hit Tim Wallace, en NHL-meriterad forward som har den kompetens vi sökt efter. Vi är nu väldigt nöjda och glada över den trupp vi har fått ihop inför SHL.”

Även tränaren Patrick Ross anser att Tim kan tillföra mycket till Örebro: ” Det är en tuff forward som har ett bra skott. Tim är en ledargestalt och varit kapten i AHL tidigare. Det är en bra spelare som i vintras gjorde 28 matcher med Carolina Hurricanes.

Tim har haft en otacksam roll i NHL där han spelat i tredje eller fjärdefemman men när han flyttats ner till AHL så spelar han i förstafemman och levererar poäng. Tim är en spelare som står för lidelse och passion i sitt spel.”

Född i Anchorage
Tim är född i Alaskas största stad Anchorage och har representerat ett antal NHL-klubbar under sin karriär. Han har spelat i Pittsburgh Penguins, New York Islanders, Tampa Bay Lightning och nu senast Carolina Hurricanes.

Han har spelat 101 matcher i NHL och 375 matcher i AHL. Kontraktet gäller på ett år och Tim ansluter till laget senare i veckan, det betyder att han inte kommer vara på isen när Örebro möter AIK imorgon onsdag.

Martin Avedal - Redigerare

 Martin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login