Niklas Mattsson vidare till VM-final i big air

By on 15 mars, 2021
Foto: Jocke Hammar

Det var ett grått Aspen som bjöd upp till big air-kval på VM. Nattens nysnö gjorde att funktionärerna fick jobba extra hårt för att få till bra förutsättningar. Niklas Mattsson visade att farten inte var ett problem när han flög både stort och långt i det första åket. Med all press på det andra åket förbättrade han poängen och kvalde in till tisdagens final som fyra i sitt heat.

– Jag kände på träningen att foten håller och hade ingen smärta över huvud taget, så det kändes väldigt gött inför kvalet. I första åket kändes det som att farten var ganska dålig men sen flög jag ner över första strecket. Inför andra åket var jag ganska nervös och undrade hur mycket jag kunde bromsa. I mitten av luften kände jag att det blir ganska mycket kortare så jag fick snabba på tricket i slutet och lyckades stå, så det var skönt, säger Niklas Mattsson direkt efter kvalet.

Efter en strulig uppladdning var det en lättad Mattsson som tog sig vidare till VM-finalen på tisdag.

– Det känns fantastiskt med tanke på den uppladdning jag har haft där jag inte kunnat åkt någonting under veckan här. Jag fick förlita mig på muskelminnet och på att jag har de här tricken i ryggmärgen, säger han.

Tyvärr blev det ingen lyckad dag för Sven Thorgren som slutade på en 19e plats i sitt heat. Även han flög både stort och långt men en lite okontrollerad landning gjorde att poängen inte räckte hela vägen till final.

I ett snöigt Aspen hade William Mathisen lite problem med farten. Trots det landade han de trick han hade planerat och slutade på en 13e plats i sitt heat.

– Det känns helt okej. Men jag är lite besviken för det känns som jag alltid är den som får sämst fart. Det var mest bara att våga lita på att jag kommer komma över och runt, så det var ändå skönt att jag fick landa det åket jag hade tänkt på tävling, säger William Mathisen.

På tisdag väntar VM-final i big air för Niklas Mattsson.
– Tanken är att köra samma trick i första åket och sen ha två försöka på samma trick fast åt andra hållet, alltså en switch backside 1620, säger Niklas Mattsson.

Finalen sänds på TV10 och Viaplay med start kl.20.20.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Källa: Svenska Skidförbundet

You must be logged in to post a comment Login