Nio tillväxtbolag åker till Kanada

By on 21 september, 2017
Scandinavian Startup Week i Montreal är en av flera möjligheter att knyta nya affärskontakter.

– Via vårt kontaktnät har vi fantastiska ingångar i Montreal och övriga Kanada, berättar Mikael Melitshenko, vd på Inkubera. Företagen kommer att delta på ett arrangemang i Montreal som fått namnet ”Scandinavian Startup Week”. Sedan bär det av till Ottawa och Quebec. Vi är stolta över att vi kan erbjuda bolagen ett så kvalificerat program.

Många företag vänder blickarna mot USA, men Mikael tror att Kanada kan vara ett bättre land att inleda med om man vill expandera på den amerikanska kontinenten.

Kulturellt har Sverige mycket större likheter med Kanada än med USA. Marknaden är förstås inte lika stor som den amerikanska, men ändå flera gånger större än den svenska. Kanada är en utmärkt inkörsport på den amerikanska kontinenten.

Ett bolag som åker till Kanada med goda förhoppningar om att få göra affärer är Deligate, ett företag som utvecklat ett digitalt system för att minska svinnet av färskvaror i matvarubutiker. Högst på önskelistan står en kanadensisk samarbetspartner som kan driva affärer på plats.

Det här blir jättespännande, säger vd Adam Vikström. Men det är verkligen ingen nöjesresa, programmet är uppstyrt halvtimme för halvtimme.

Deligate åker tillsammans åtta andra bolag från länet:

  • Moonlightning Industries, patenterat smartfokusobjektiv till filmindustrin.
  • Chartbooker, platsbokningssystem för mäss- och LAN-arrangörer.
  • Appigo, verktyg för att enklare bygga it-lösningar.
  • Onedaywall, system för att bygga innerväggar på kort tid.
  • Retenua, visionsteknologi för att undvika olyckor i industrin.
  • Splitgrid, säkert betalsystem för handeln.
  • Tryne, app som kombinerar mobilreklam och marknadsundersökningar.
  • Ofog, brandsläckningssystem med hjälp av vattendimma.

På lördag är det alltså avfärd. 15.30 träffas bolagen utanför Livin’ Station Hotell vid Centralstationen för ett litet pep-talk innan de hoppar på tåget till Kastrup.

Vårt uppdrag är att hjälpa innovativa bolag i länet att växa, säger Mikael Melitshenko. Internationalisering är en av huvudstrategierna för att göra detta möjligt. 

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login