Nora lawn tennisklubb storsatsar – två nya padelbanor klara vid årsskiftet

By on 10 september, 2020
Drönarbild vid tennishallen där de nya padelbanorna ska byggas till.

I juni förra året kom klubbens första padelbana på plats. Intresset för racketsporten exploderade bland Noraborna och i november invigdes ytterligare en padelbana – den här gången inomhus.

Det är svårt att få tag på speltider därför föddes tanken på att bygga ut tennishallen för att få plats med två nya padelbanor inomhus. Första spadtaget togs i mitten av augusti och bygget beräknas klart vid årsskiftet.

– Det var en överväldigande majoritet av medlemmarna som röstade för den här satsningen vid ett extrainsatt årsmöte i slutet av maj, säger Jan Engblom, styrelseledamot i föreningen och projektledare för utbyggnationen.

Massivt intresse för seriespelet

Han trycker på värdet av att NLTK som ideell förening satsar på padel. En utveckling som annars drivs av kommersiella krafter på de flesta håll med dyra speltider som följd.

– Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna spela padel till ett så bra pris som möjligt. Med fler banor kan vi också satsa vidare på padel för barn och ungdomar, säger han.

Drygt 160 spelare är med i klubbens seriespel som löper året runt. Det är nästan lika många damer som herrar och fler står i kö för att vara med i serien.

Agnes Steiner, en av de aktiva damerna, hängde på seriespelet efter att ha sett sin syster spela.

– Jag gick en introduktionskurs i klubbens regi i julas. Padel är så kul, svettigt och socialt, säger hon.

Det senaste året har antalet medlemmar i klubben ökat stadigt och även på tennissidan rullar numera en serie med flera divisioner. NLTKs tredje ben är pingisen med ett 20-tal aktiva barn och ungdomar.

Länet | Nora
Örebronyheter

Källa Nora Lawn Tennisklubb

You must be logged in to post a comment Login