Norska Griptel öppnar verksamhet i Sverige

By on 23 oktober, 2023
Bild: Griptel

Norska Griptel har etablerat verksamhet i Örebro. Griptel är en norsk ledande utvecklare, tillverkare och distributör av monteringslösningar till mobilnät.

Griptels produkter används av mobiloperatörer när mobiltelefonantenner och radioenheter monteras på hus och i master, men även i motsvarande tillämpningar för installation av känslig elektronisk utrustning, kommunikationsutrustning och annan teknisk infrastruktur.

– Vi upplever ett stort intresse från den svenska marknaden, där många kunder är internationella företag som vi har samarbetat med sedan länge på vår norska hemmamarknad. De känner oss och våra produkter väl. Vi är därför mycket glada över att kunna lansera våra produkter och etablera ett eget distributionscenter för den svenska marknaden, säger Griptels VD Pål Bjørdal.

Griptels svenska lager och distributionscenter (3 000kvm) ligger i logistikknutpunkten Örebro, centralt beläget mellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Det centrala läget garanterar snabba leveranser och bra service till våra svenska kunder.

– Griptel är stolta över våra marknadsledande och kostnadseffektiva lösningar, som bidrar positivt till våra kunders driftsekonomi. Vi tror att mer utmanande klimatförhållanden kommer att öka behovet av robusta och säkra monteringslösningar. Här passar våra produkter bra in, tillägger Bjørdal.

Man är mycket nöjda med att kunna presentera Lars Janols som VD för Griptel Sverige.

Janols är utbildad civilingenjör i industriell ekonomi vid Linköpings universitet. Han har bred erfarenhet som ledare i kommersiella positioner inom internationell högteknologisk industri i Sverige, Tyskland och Norge.

Hans arbetslivserfarenhet inkluderar bland annat svensk försvarsindustri, tyska tech startups och Telenor Satellite, där han hade positioner som direktör för affärsutveckling, försäljning och marknadsföring.

– Jag ser fram emot att jobba i det här snabbt växande företaget, som nu äntligen etablerar sig på den svenska marknaden. Griptel har ett brett och spännande utbud av produkter utvecklade i nära samarbete med sina kunder. Att vara på plats i Sverige innebär att vi kan erbjuda snabbare leveranser, bättre service och att det blir enklare att jobba tätt med våra kunder med produktutveckling. Behoven för våra produkter är stora, inte minst i samband med 5G-utbyggnaden, och jag ser fram emot att kunna erbjuda Griptels pålitliga och säkra monteringslösningarna på den svenska marknaden, säger Janols.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Griptel

You must be logged in to post a comment Login