Nu är de nya lokalerna på Realgymnasiet i Örebro färdiga

By on 3 februari, 2021

Nu har Realgymnasiet i Örebro flyttat in i nyrenoverade och efterlängtade skollokaler på Aspholmsvägen 4 i Örebro. De nya lokalerna är rymliga och fräscha och det finns gott om utrymmen för studier i klass, team och enskilt. Enligt skolans rektor, Becky Evensen, så har skolan även utrymme att växa.

Vi startade i höstas och för tillfället har vi en årskurs på skolan, men självklart ser vi stor potential att växa och att vi nu har det utrymmet är fantastiskt. Våra nya lokaler är så fina och fräscha. Skolan har fått nytt liv och den känslan förstärks nu när våra elever fyller lokalerna med sin energi igen, säger Becky.

Realgymnasiet i Örebro erbjuder flera inriktningar inom Naturbruksprogrammet samt ProMeister Fordon inom Fordonsprogrammet. I de nya djurrummen på skolan finns redan akvarier, fåglar och däggdjur så som kanin, dvärghamster och marsvin. Snart kommer även reptiler att vara på plats och det ska fyllas på med ytterligare däggdjur och fåglar. På skolans hundavdelning finns också en egen hundavdelning med spa, trim samt hundstall.

-Vi tycker att våra nya lokaler är hur fina som helst. Det är stora öppna ytor, många arbetsplatser och när tiden tillåter många platser att umgås på mellan klasser och årskurser. Citaten på väggarna är en härlig pepp och påminnelse och parkeringen är ett lyxigt plus. Djurrummen är stora och fina, säger Klara Deutch, elev på skolan.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Lärandegruppen i Sverige

You must be logged in to post a comment Login