Nu börjar slutspelet för Black Knights

By on 31 augusti, 2013

Efter tio omgångar seriespel är det äntligen dags för slutspel. De fyra bästa lagen – Tyresö, Uppsala, Carlstad och Örebro – går vidare till semifinaler och drömmen om att vinna SM-guld lever vidare. Uppsala kommer att möta Carlstad på hemmaplan, i kraft av sin andraplats, och seriesegrarna Tyresö Royal Crowns tar emot Örebro Black Knights. Den förstnämnda matchen spelas på söndag kl 17, och Tyresö-Örebro sparkar igång på lördag kl 1730.

Örebro kommer in i slutspelet efter att vunnit enkelt två veckor på raken, som avslutning på seriespelet. Laget kvalificerar sig för slutspel för tredje året i rad, och har nu chansen att bevisa att man tagit ett steg framåt – de senaste två åren har äventyret slutat med förlust mot Carlstad Crusaders i semifinalen.

När Tyresö och Örebro möttes tidigare i år vann Royal Crowns med 19-0, men förhoppningarna i Black Knights-lägret är att matchen skall utveckla sig annorlunda den här gången. ”Vårt offense ser bättre ut nu, än tidigare”, säger Black Knights huvudtränare Jim Ward, ”och det gäller att vi tar chansen att göra poäng av våra chanser den här gången.”

Vid förra mötet stod två av stjärnspelarna – James Vercammen och Filip Bäckström – på sidlinjen, men denna gång finns båda med i truppen. ”Det är naturligtivs ett stort tillskott”, fortsätter Ward, ”och vi hoppas att det kan innebära en skillnad för hur matchen utvecklar sig.”

Med två lätta matcher, där man kunnat rotera många spelare, i ryggen kommer Örebro till semifinalen med pigga ben och många spelare som är hungriga på att möta en tuffare motståndare än de man mött de senaste veckorna.

Kanske är detta det mest spännande och ovissa slutspelet någonsin i svensk amerikansk fotbolls historia, och alla fyra lag som går in i semifinalerna har fullt realistiska chanser att vinna SM-guldet. Som publik kommer man, med största sannolikhet, bjudas på ett högintressant och oerhört spännande drama.

Superserien, semifinal
Tyresö Royal Crowns – Örebro Black Knights
Lördag 31/8 kl 1730 på Tyresövallen, Tyresö

Tyresö Royal Crowns kommer att direktsända matchen på följande adress:
http://new.livestream.com/royalcrowns/31aug

Den andra semifinalen direktsänds, på söndag kl 17, på följande adress:
http://live.superserien.se/

Se också uppsnacket i Black Knights veckomagasin ”Innanför Borgens Murar”, som spelades in tidigare i veckan och finns att se på följande adress:
http://blackknights.eu/innanfor-borgens-murar-avsnitt-11/

Startelvorna
Örebro Black Knights förväntas starta lördagens match med följande uppställning

OFFENSE
Quarterback – David Ingram
Runningback – Filip Bäckström
Receiver – Mike Hadley
Receiver – Jimmy Palmborg
Receiver – Viktor Hellman
Receiver – Johan Stål
Offensive Line – Sebastian Nilsson
Offensive Line – Lars Björkman
Offensive Line – Marko Nesovic
Offensive Line – Erik Karlsson
Offensive Line – Cesar Hebel

 DEFENSE
Defensive Line – Oskar Karlsson
Defensive Line – Max Gunnarsson
Defensive Line – Michael Dowadu
Defensive Line – Michael Rödjemyr
Linebacker – Anton Källvik
Linebacker – Erik Törnblom
Defensive Back – James Vercammen
Defensive Back – Veikka Lehtonen
Defensive Back – Seppe Mohammadi
Defensive Back – Anders ”Mini” Johansson
Defensive Back – Filip Berglund

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login