Nu kan örebroarna få regnbåge på kroken

By on 23 maj, 2024
Arkivbild

Nu har 200 kilo regnbåge äntligen släppts i Svartån. På grund av tidigare års sjukdomar bland fiskodlingarna, har det de senaste åren blivit allt svårare att få tag på fisk.

Nu kan örebroarna ha lyckan att få en regnbåge på kroken i Svartån ännu ett år.

– Örebro är en av Sveriges bästa friluftskommuner med möjligheter till en meningsfull fritid i hela kommunen. Det är glädjande att vi år efter år kan erbjuda fiske i stadsmiljö och vi vet att det är väldigt populärt och uppskattat av många, säger Malin Welén, planerare för friluftsliv på Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Det är jätteroligt att vi även i år kan erbjuda regnbågsfiske i Svartån! Det är något kommunen erbjudit örebroarna i många år och fiske är en aktivitet som når en bred målgrupp. Det är dessutom lättillgängligt och gratis, säger Madelene Spinord Semenets, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Fiskeregler

Det är endast tillåtet att fiska med ett handredskap, det är förbjudet att fiska med nät och du får högst fånga tre laxartade fiskar per person och kalenderdygn. Det är inte heller tillåtet att fiska från broar, intill och i fisktrapporna eller från Södra och Norra Strandgatan samt Engelbrektsgatan.

På orebro.se/fiske finns samtliga fiskeregler.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro kommun

You must be logged in to post a comment Login