Nu kan Örebroborna rösta fram sin favoritfrisörsalong

By on 15 maj, 2022

Coronapandemin slog hårt mot hela frisörbranschen, där både salonger och kunder påverkades, med detta som bakgrund har Wella nu grundat Wella Fund med syftet att hylla och stötta salonger runt om i landet.

Via Wella Fund har frisörsalonger möjligheten att vinna en årskonsumtion av produkter från Wella upp till ett värde av 500 000 SEK. 

Efter en tuff period för hela frisörbranschen vill Wella nu med sitt initiativ Wella Fund stötta och hjälpa lokala salonger att komma på fötter igen. En tävling där salonger runt om i landet är välkomna att anmäla sig själva och kunder har också möjlighet har nominera sin favorit-frisörsalong.

– 2020 blev starten på en mycket tuff period för frisörbranschen och dess kunder. Vi vill därför visa vårt stöd genom att ge tillbaka till både branschen och lokalsamhället. En frisörsalong är så mycket mer än en plats där du klipper, färgar och stylar ditt hår. Det är en plats där människor möts, livsberättelser delas och förändringar på både insidan och utsidan förverkligas. De lokala salongerna bygger nära relationer med sina kunder som skapar lojalitet år efter år, säger Leena Elmgren, Country Manager på Wella Company.

Vinnaren av Wella Fund 2022 utses av en jury som alla brinner för och är involverade i branschen. Juryn består av Leena Elmgren, Staffan Westman, Linnea Öst, Tomas Edlund och Sofia Bommelin. Insamlingsprocessen startar den 12 maj och pågår till den 7 augusti, därefter kommer juryn utse sex semifinalister och sedan en ensam vinnare. Den vinnande salongen får en årskonsumtion av Wella- produkter upp till ett värde av 500 000 SEK (baserat på salongens storlek) och de övriga finalisterna belönas med produkter till ett värde av 10 000 SEK.

Vinnaren utses under oktober månad och får då möjligheten att stå som värd för Wella Week som bland annat innehåller en dag av välgörenhetsarbete som ger tillbaka till lokalsamhället, där salongen själva väljer en lokal välgörenhet att ge stöd till.

– Jag är mycket glad och stolt över att vara en del av Wella Fund-initiativet som fokuserar på en bransch som har kämpat sig igenom en utmanande tid och som kan hjälpa ett samhälle att behålla en viktig institution, säger Staffan Westman, vd på Frisörföretagarna.

Om du vill skicka in ett bidrag eller läsa mer om Wella Fund – wellafund.com/se/

Kriterier för att anmäla:

 • Salonger är välkomna att anmäla sig själva, eller bli nominerade av sina kunder.
  .
 • Salongen måste vara fristående och inte tillhöra en kedja, samt ha mindre än fem miljoner i intäkter.
  .
 • Det är inget krav att salongen innehar Wella-produkter sedan tidigare.
  .
 • Ansökan ska innehålla en motivering till varför just den salongen förtjänar att vinna Wella Fund.

Juryn:

 • Leena Elmgren, Country Manager Sweden, Wella
  .
 • Staffan Westman, VD, Frisörföretagarna
  .
 • Linnea Öst, Skönhetsredaktör, M Magasin
  .
 • Tomas Edlund, Ägare och grundare, Samotsoh
  .
 • Sofia Bommelin, Frisör, influencer och ägare av salong @bespokecurls

Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa Wella Fund

You must be logged in to post a comment Login