Ny film om Kulturvägar i Lindesberg

By on 16 november, 2022

Ny film om Kulturvägar i Lindesberg – vägar till historien. Nu finns en film om några av Bergslagens äldre vägar i Lindesbergs kommun: Stripa till Stjärnfors – en kulturväg genom järnets landskap, Ramstigen och Kungsvägen – historiska länkar mellan två viktiga städer.

Lindesbergs kommun ingår i ett projekt med Länsstyrelsen, Trafikverket och Norconsult för att lyfta regionens kulturhistoriskt värdefulla vägsträckningar. Projektet är riktat till en bred allmänhet och målet är både att lyfta fram vägar som en del av vårt gemensamma kulturarv och att berätta om historiskt intressanta platser och företeelser i anslutning till vägarna.

I projektet har det nu gjorts en film som berättar om fyra av Bergslagens äldre vägar; Stripa till Stjärnfors – en kulturväg genom järnets landskap, Ramstigen och Kungsvägen – historiska länkar mellan två viktiga städer samt Pershyttevägen.

Trafikverket och Länsstyrelsen i Örebro och Länsstyrelsen i Västmanland är projektägare och Norconsult står för projektledning och framtagning av informationsmaterial. Filmen är producerad av Internfilm. Produktionen är framtagen i samråd med turistorganisationerna i Örebro, Arboga och Lindesbergs kommun.

….

Kulturväg mellan Örebro och Arboga 

Kulturvägen Ramstigen och Kungsvägen – den historiska länkar mellan två viktiga städer vid Stenstagården i Fellingsbro. Tillsammans med ytterligare två vägar ingår Ramstigen och Kungsvägen mellan Örebro och Arboga i ett projekt för att lyfta regionens kulturhistoriskt värdefulla vägsträckningar. Läs mer på lindekultur.se >>

….

Kulturvägen från Stripa till Stjärnfors

Kulturvägen Stripa till Stjärnfors – en kulturväg genom järnets landskap i Stripa gruva och längs med vägen. ”Förra året fick kulturvägen informationsskyltar samt en digital guide i appen Kultur Lindesberg. På grund av pandemin blev det ingen invigning utan den sker i år istället”, förklarar Helen Sannerstedt på Lindesbergs kommun.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login