Ny generalsekreterare för Handikappidrotten

By on 21 augusti, 2013

En ledare som brinner för förändring, utveckling och inkludering. Johan Strid har utsetts till ny generalsekreterare för Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Idrotten, liksom samhället i övrigt, går mot ökad integrering och inkludering av personer med funktionsnedsättning – en utveckling där särlösningar avskaffas steg för steg med målet att skapa full delaktighet.

– I denna förändring står Svenska Handikappförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inför stora förändringar i arbetssätt och organisation. Vi har sökt efter en person som har förmågan att förnya och utveckla organisationen, och därför föll valet på Johan Strid, säger SHIF/SPK:s ordförande Anna-Stina Nordmark-Nilsson.

Johan Strid är senior partner på strategikonsultföretaget Askus och har tidigare bland annat arbetat som politiskt sakkunnig i regeringskansliet och generalsekreterare för Scouterna i Sverige.

– Svensk handikappidrott når stora framgångar på de internationella arenorna samtidigt som den lokala verksamheten inom förbundet har en enorm betydelse för folkhälsan bland personer med funktionsnedsättning. Detta är något som jag gläds åt att få vara del av, säger SHIF/SPK:s nya generalsekreterare Johan Strid.

Johan Strid har drivit ett antal större projekt inom affärs- och organisationsutveckling. Under hans ledning moderniserades och utvecklades Scouterna i Sverige kraftfullt, sponsorintäkterna ökade och Scouternas motsvarighet till OS – World Scout Jamboree – vanns för första gången till Sverige. Han har stor internationell erfarenhet, och sitter bland annat med i styrelsen för Ecpat Sverige.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login