Ny tung förlust för BIK Karlskoga

By on 8 oktober, 2022

Under lördagen var det dags för BIK Karlskoga att åka till Södertälje för att ta sig an Södertälje SK i den sjätte omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga som igår förlorade hemma mot Västerås i en match där hemmalaget inte alls var med så det var ett revanschsuget lag som kom till match. Södertälje å andra sidan hade förlorat fyra av sina fem inledande matcher och behövde verkligen börja ta poäng.

Det blev en mardrömsstart för Karlskoga på första perioden när Södertälje i tredje minuten satte 1-0 och 14 sekunder senare sätta 2-0. Karlskoga såg helt bortkomna ut på planen och det var Södertälje som stod för spelet, i den 14 minuten kunde även hemmalaget sätta 3-0. Inte ens när man fick spela sit första powerplay powerplay fick man några skott på mål, men när man i slutet på perioden fick sitt avdra powerplay så kunde man i den 20 minuten reducera till 3-1 genom Logan Cockerill efter ett helt godkänt spel i nummerärt överläge. Första perioden slutade 3-1 till Södertälje.

Karlskoga kom ut bättre i den andra perioden med mer energi, det var dock fortfarande Södertälje som hade den största delen av spelet. I den 37 minuten kunde dock Karlskoga åter reducera genom Gustav Willman Borvik efter en lite stökig situation i ett bra anfall. Båda lagen jagade nu för att få kontroll över spelet men perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den tredje perioden bjöd på ett ganska bra spel från Karlskoga, dock spelade Södertälje bättre och hemmalaget kunde i den 44 minuten utöka ledningen till 4-2. Karlskoga jagade nu reducering men hade svårt med sina uppspel och kom därför sällan organiserat in i anfallszon, man presterade också ett helt ok powerplay som dock inte resulterade i mål. Mot slutet av perioden tog Karlskoga ut målvakten och i de 20 minuten kunde Södertälje komma loss med pucken och sätta 5-3. Tredje perioden slutade 2-0 till Södertälje.

Den här matchen började Karlskoga bedrövligt helt utan energi i spelet man jobbade sig sedan in i matchen men kom aldrig upp i kapacitet. Jag tycker att man glömde det fysiska spelet i den här matchen med undantag av inledningen till den andra perioden, det är i det som enligt mig en av Karlskogas styrkor ligger. Det skall vara jobbigt och göra ont att möta laget, vilket det normalt sätt gör. Nu får man se till att hitta tillbaks till sitt eget spel igen så vi åter får se dem på vinnartåget.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på fredag den 7 oktober hemman i Nobelhallen mot Västerås IK.


Matchfakta Södertälje SK vs BIK Karlskoga

Första perioden

 • 02.45 mål Södertälje, Albin Carlson satte 1-0.
 • 02.59 mål Södertälje, Jacob Dahlström satte 2-0.
 • 07.56 mål Södertälje, Nikola Pasic satte 3-0.
 • 13.35 utvisning Södertälje, två minuter Renars Krastenbergs Holding. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
 • 17.46 utvisning Södertälje, två minuter Renars Krastenbergs Crosschecking. Powerplay Karlskoga, mål Logan Cockerill reducerade 3-1.

Första perioden slutade 3-1 till Södertälje.
Skottstatistik första perioden Södertälje SK 10 – BIK Karlskoga 9

Andra perioden

 • 36.47 mål Karlskoga, Gustav Willman Borvik reducerade 3-2.
 • 37.05 utvisning Södertälje, två minuter Henrik Malmström Tripping. Powerplay Karlskoga.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga.
Skottstatistik andra perioden Södertälje SK 12 – BIK Karlskoga 5

Tredje perioden

 • 43.34 mål Södertälje, Jacob Dahlström satte 4-2.
 • 47.12 utvisning Karlskoga, två minuter Arvid Aronsson Holding. Powerplay Södertälje, utan resultat.
 • 49.55 utvisning Södertälje, två minuter Nikkita Tolopilo Delay of game. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
 • 59.39 mål Södertälje, Jacob Dahlström satte 5-2 i tomt mål.

Tredje perioden slutade 2-0 till Södertälje.
Skottstatistik tredje perioden Södertälje SK 8 – BIK Karlskoga 10

Matchen slutade Södertälje SK 5 – BIK Karlskoga 2
Skottstatistik matchen Södertälje SK 30 – BIK Karlskoga 24

Karl-Johan Sandberg, Sport | Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login