Nya och historiska bilder från Stråssa

By on 14 november, 2022

Fotograf Björn Dahlfors i Storå skriver i sitt senaste fotobrev om sitt bildreportage från Bergslagen om Stråssa och Grängesbergsbolagets sista stora gruvsatsning i Sverige.

”Stråssa ligger knappt en mil från mitt hem och jag har återvänt dit några gånger för att fotografera. I detta bildreportaget blandar jag mina nytagna bilder med historiska bilder från arkiv. Att blanda upp mina bilder med historiska bilder är ett slags experiment som jag gärna får feedback på. Min plan framöver är att jobba med en rad olika böcker om Bergslagen. Just nu är det många lösa trådar och jag kommer berätta mer i framtida brev. Under processen kommer jag att publicera ett antal Bergslags-reportage och detta är det första”, skriver Björn Dahlfors.

Björn Dahlfors bildreportage från Bergslagen: Nya och historiska bilder från Stråssa – bjorndahlfors.se/bergslagen/strassa-granges-sista-stora-gruvsatsning-i-bergslagen/

Kultur | Stråssa
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login