Nya publika laddplatser för elbilar på plats i Örebro

By on 4 september, 2022
Foto: Opigo

Sedan mitten av augusti finns det nya publika laddplatser för elbilar vid Tullängsgymnasiet och högstadieskolan OP City i Örebro. Detta tack vare ett samarbete mellan Kumbro och Futurum fastigheter. Investeringen följer bolagens klimatambitioner och blev möjlig genom medel från Klimatklivet.

– Satsningen på laddplatser är en del av det långsiktiga arbete med att minska Örebros påverkan på klimatet. Vi på Kumbro har ett uppdrag att hjälpa våra ägarkommuner med att få fram nya laddplatser för elbilar och tack vare Klimatklivet kunde vi få till den här etableringen i Örebro, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddplatser per stolpe. Opigo är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda appen EVcore. Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar.

–Våra fastigheter har många dagliga besökare som kommer med bil och det gör det till naturliga platser för elbilsladdare, säger Göran Lunander, vd på Futurum fastigheter.

Nya laddplatser i Örebro

  • OP City – 3 laddare, 6 laddplatser
  • Tullängsgymnasiet – 1 laddare, 2 laddplatser

Elen levereras från Kumbro Vind.

Kumbro Vind har totalt 16 vindkraftverk. Energin som produceras går till att elektrifiera Örebro kommuns och Kumla kommuns verksamheter som bland annat innefattar skolor, förskolor och äldreboenden.

Fakta om Klimatklivet

Klimatklivet är investeringsstödet som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Stödet hanteras av Naturvårdsverket. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Opigo

You must be logged in to post a comment Login