Nyckelby Bygdegård inleder året med trettondagsfester

By on 2 januari, 2023

Efter två års ”Covid-paus” är det äntligen dags igen för traditionella trettondagsfester i Nyckelby Bygdegård torsdag 5 januari.

Först blir det julgransplundring kl 14 med dans kring granen, fika, lotterier och tomtebesök. På kvällen – med start kl 19:30 – blir det partaj med god mat, dans, lotterier och fika.

Trettondagsafton 5 januari kl 14:00: Dax att börja slipa på dansstegen med barna. Nyckelby Bygdegård laddar för den traditionella julgransplundringen på Trettondagsafton. Som vanligt blir det dans kring granen, fika, lotterier och så klart tomtebesök.

Trettondagsafton 5 januari kl 19:30: Äntligen blir det partaj. För 300 kr/person får Du mycket god mat, dans, lotterier och fika.

….

En förening som håller liv i bygden

Nyckelby Bygdegårdsförening har samlat folk från bygden och omkringliggande orter i över 100 år.

– Det här är en plats för alla – vi ör en aktiv förening och vi håller liv i bygden, säger Caroline Kleber – ordförande i Nyckelby Bygdegårdsförening som har besökare från Arboga, Fellingsbro, Frövi och Lindesberg bland annat.

Caroline har ärvt sitt engagemang i Nyckelby från sin pappa och farbror. Hennes farbror föddes 1913 och redan när han var liten plundrade han julgran i bygdegården. ”Julgrans

Kultur | Nyckelby
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login