ÖHK slog LHC med 3-1

By on 1 oktober, 2013

3-1, härliga 3-1. Örebro bröt ikväll sin förlustsvit på 2 matcher och passade samtidigt på att bryta LHC:s vinstsvit på 5 matcher.

Receptet för ÖHK verkar det samma som vid de tidigare segrarna under säsongen. När de möter ett bättre lag som förväntas att föra spelet och vinna matchen så går ÖHK segrande ur striden.

Dagens match var jämn och ÖHK fick slita för segern. Avgörande kom i andra perioden när både Aulin och Wienstock satte två mål för hemmalaget. För Wienstock kunde inte målet kommit mer lägligt, han har haft en tung start på säsongen.

Matchinledning var jämn och Örebro gjorde ett bra jobb när de störde LHC:s uppspel. Men när gästerna kom in i anfallszon blev det farligt. Örebro lät Magnus Johansson få för mycket spelutrymme i powerplay.

Örebro måste bli bättre i den spelformen. I den första perioden hade man flera möjligheter att spel 5 mot 4 men ÖHK saknade skärpan och tog inte vara på chanserna i powerplay. Första perioden slutade 0-0.

Period nr 2 var identisk med period nr 1. Många utvisningar störde spelet men tempot var ändå högt. Jared Aulin gav ÖHK ledningen efter att han tagit vara på ett slarv från LHC. Aulin kom fri med målvakten och satte 1-0 snyggt.

Örebro fortsatte att störa LHC som inte fick ut sitt spel. Utvisningarna fortsatte att hagla och det var grinigt ute på isen. Örebro kunde öka på ledningen i slutet av perioden när Marcus Wienstock gjorde sitt första mål för säsongen. Detta var även ett powerplaymål, perioden slutade 2-0 till ÖHK.

Örebro bevakade sin ledning i sista perioden när LHC tryckte på för att få in en kvittering. ÖHK såg trötta ut och hade svårt att dra igång något spel. De få gånger de var i LHC zon var i powerplay.

Det var fortfarande en hel del utvisningar i den sista perioden och spelet var tjurigt. LHC hade svårt att komma in i zon. Men tillslut fick LHC in sin kvittering när Joans Almtorp sköt in ett mål.

Mot slutet av match plockade LHC ut målvakten och Tim Wallace kunde tillslut sätta en puck i den tomma målburen. ÖSK vann med 3-1.