Örebro Black Knights möter Tyresö Royal Crowns borta imorgon söndag.

By on 22 juni, 2013

Matchen mot Carlstad, den gångna helgen, slutatde i förlust för Örebro. Ännu en gång visade de trefaldiga svenska mästarna att de fortfarande är ett steg före Black Knights. Matchen blev dock jämn och tuff, och gapet lagen emellan verkar trots allt ha minskat något.

Vi gör bitvis en ganska bra match, och lyckas med stora delar av vår gameplan”, säger Örebros huvudtränare Jim Ward, ”men samtidigt misslyckas vi med andra saker och då räcker det inte mot ett bra lag som Carlstad.”

Kommande söndag väntar årets första bortamatch och det är topptippade Tyresö Royal Crowns som står för motståndet. Ett Tyresö, som ståtar med ett bra försvar, som hittills bara släppt in sju poäng på tre matcher – bäst i Superserien.

De har en uppsättning bra defensiva backar, och jag tror att deras free safety Andrew Preston bidrar med mycket – inte minst genom ledarskap och att han dirigerar försvaret”, fortsätter Ward. ”Vi tror dock att vi har sett ett antal svagheter, och vi ska göra vad vi kan för att utnyttja det på söndag.”

Trots tre tuffa matcher i rad är Örebro-truppen relativt pigg och fräsch, men en förändring till helgens match är att Örebros runningback Filip Bäckström kommer att vila. Det handlar dock inte om en skada eller att han bänkas, utan att han gjort en provtagning den gångna veckan – en rutinmässig uppföljning från den körtelfeber han drabbades av förra året – och har blivit rekommenderad vila efter själva provtagningen.

I Filips ställe kliver dock Anton Källvik in – en av landets bästa runningbacks – och Ward ser inte att detta innebär speciellt stor skillnad för Black Knights offense: ”Anton är en lite mer fysisk spelare, och det kommer såklart påverka karaktären på vårt anfall litegrann, men båda spelarna är väldigt starka alternativ för oss och på det stora hela ganska jämbördiga.

Cornerbacken Johan Hillman saknas också, pga den allvarliga och synnerligen olyckliga knäskada han drabbades av mot Carlstad. Johan ersätts av Filip Berglund, som även han är en ersättare som håller ungefär samma nivå som den han tar över för. Filip har lång erfarenhet av att spela i Superserien, och har varit starter i de flesta av Black Knights matcher de senaste åren.

Denna match är potentiellt oerhört viktig för sluttabellen, eftersom Tyresö och Örebro bara möts en gång i serien, och om lagen skulle hamna på samma poäng så är det inbördes möten som avgör placeringen. Med den bakgrunden är det självklart att söndagens drabbning kommer att bli något alldeles extra, och har alla förutsättningar att bli en väldigt spännande match.

Örebro Black Knights organiserar en supporterbuss till denna bortamatch, och alla är välkomna att åka med. Bussen avgår från Statoil Västhaga kl 1100 på söndag och kostar 150 kr per person. Läs mer här >>

Söndagens match direktsänds via web-TV >>

Startelvorna
Örebro Black Knights förväntas starta söndagens match med följande uppställning

OFFENSE
Quarterback – David Ingram
Runningback – Anton Källvik
Receiver – Viktor Hellman
Receiver – Mike Hadley
Receiver – Gustav Andersson
Receiver – Johan Stål
Offensive Line – Sebastian Nilsson
Offensive Line – Lars Björkman
Offensive Line – Marko Nesovic
Offensive Line – Erik Karlsson
Offensive Line – Cesar Hebel

DEFENSE
Defensive Line – Oskar Karlsson
Defensive Line – Kenneth Frykler
Defensive Line – Michael Dowadu
Defensive Line – Michael Rödjemyr
Linebacker – Filip Jönsson
Linebacker – Erik Törnblom
Defensive Back – James Vercammen
Defensive Back – Veikka Lehtonen
Defensive Back – Tobias Wahlström
Defensive Back – Anders ”Mini” Johansson
Defensive Back – Filip Berglund

Superserien, omgång 4
Tyresö Royal Crowns – Örebro Black Knights
Söndag 23/6 kl 1400 på Tyresövallen, Tyresö

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login