Örebro HK tog matchen till förlängning igen, fick med sig extrapoängen på straffar

By on 4 november, 2021

Match två under denna vecka i SHL när man tar emot Skellefteå AIK i hemmaborgen, man kom till match med ett bra momentum från senaste tillställningen och med det i ryggen. Vilken match Örebro bjöd på då man stod upp och kom in i matchen efter tid, igen tog man tillställningen till förlängning och straffar för att få med sig extrapoängen.

Den första perioden inleddes i ett rasande tempo där Skellefteå AIK satt i förarsätet och kunde även sätta första målet i den sjunde minuten, det såg ut som om det var gästerna som styrde och ställde när de stundtals höjde intensiteten för att skölja över Örebro. Något som märktes i antalet ramträffar som gästerna fick in, Jonas Arntzen i Örebros mål hade både stolpe och ribba med sig. De sista fem minutrarna var Örebro med tempomässigt, där man faktiskt kunde vara med för att trycka på i Skellefteås zon.

Örebro kom ut och startade den andra perioden med samma tempo och inställning som man avslutade första, ett mindset som ledde till att hemmalaget kunde vända tillställningen där man ledde matchen med 2-1 efter att mittenperioden var spelad.

Skellefteå började sista delen intensivast men föll tillbaka ganska snabbt, istället kunde Örebro ta kommandot och kunde styra spelet. I slutet av perioden tog gästerna ut målvakten, i spel sex mot fem kunde med 1.39 minuter kvar kvittera och ta matchen till förlängning.

En förlängning som blev tajt där inget av lagen släppte till något, det gick till straffar där Örebro hade de bästa skyttarna, Robin Kovacs blev enda målskytt och två nya poäng in på kontot.

…………………………..

Det var Skellefteå som stod för ett starkt motstånd i Behrn Arena under torsdagskvällen där gästerna visade hur spel på riktig SHL-nivå ska spelas, för oj vilken tillställning det blev. I den första perioden var gästerna det starkaste laget där Örebro inte riktigt var på samma nivå, när man såg den matchen var det som att Örebro hade gått upp en division. Grymt hög intensitet, det var tajt, bökigt och stökigt. När hemmalaget i slutet av den första delen kom in i det spelet började man sakta men säkert tugga sig in i matchen.

Islossning kan man säga att det blev för Örebro i den andra perioden då man fick med sig känsla och spel från slutet av första akten, bra spel där man snurrade rund bra med gästerna och även göra två mål för att få med sig en ledning in i den tredje perioden. Väl där spelade hemmalaget stabilt och gav inte bort något gratis, däremot fick man inte heller med sig något. När man kommer i såna lägen måste man ha verktyg för att låsa upp ett tajt spelande försvar, Skellefteå är ett som sagt var ett SHL-lag på riktigt om man jämför med tidigare tillställningar. Matchen togs igen till förlängning där man mer eller mindre fick slå ifrån sig när gästerna surrade som bin runt målburen, det ska sägas att Örebros målvakt Jonas Arntzen stod för en jätteräddning som garanterat tog matchen till straffar, och där vann Örebro och fick med sig extrapoängen.

Sett till hela matchen så stod Örebro för en rejäl uppryckning spelmässigt, nu ser det riktig bra ut då man hängde med i tempot, man tappade inte spelet i någon del. Självklart finns de delar att jobba, som till exempel det där hur man ska komma in och stänga, att avsluta, men det är något som man kan slipa på under landslagsuppehållet.

Nu är det bara en match kvar till uppehållet Lördag 6 November 2021 för att ta sig an Färjestad på i Behrn Arena i den 18 omgången av Svenska Hockeyligan, senast man mötte dem var Torsdag 21 Oktober 2021 på bortaplan med förlust. Nu har man slagläge med hemmais med ett bättre spel och tempo i kroppen, kvällsmatch och fullsatt på läktaren med fansen i ryggen kan räcka långt!

Första perioden sjunde minuten mål Skellefteå, 1-0 Måns Forsfjäll. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Hooking. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5 – Skellefteå AIK 6

Andra perioden nionde minuten utvisning Skellefteå, två minuter Filip Roos Interference. Powerplay, ingen utdelning. Trettonde minuten mål Örebro, kvittering 1-1 Robin Kovacs. 15 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Michael Kapla Hög klubb. Powerplay Örebro, 15 minuten mål, 2-1 Jani Lajunen. 18 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Filip Roos Hooking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8 – Skellefteå AIK 4

Tredje perioden 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Tripping. Powerplay Skellefteå, ingen utdelning. 18 minuten målvakt ut Skellefteå, time out Skellefteå i samma minut. 19 minuten mål Skellefteå, kvittering 2-2 Linus Karlsson.

Tredje perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 8 – Skellefteå AIK 9

Förlängningen slutade mållös och avgörande gick till straffar.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Örebro HK 0 – Skellefteå AIK 4

Straffar där Örebro vann efter mål av Robin Kovacs, som för övrigt gjorde det enda målet