Örebro HK föll mot Brynäs IF

By on 17 februari, 2022

Under torsdagen tog Örebro HK sig an Brynäs IF på bortaplan i den 40 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro besegrade serieledarna Skellefteå senast på bortaplan och var i riktigt bra form. Brynäs å andra sidan förlorade senast mot Växjö och var revanchsugna.

Matchen började jämnt med ett visst övertag för Örebro. Men Brynäs jobbade sig in i matchen och kunde när Örebro dragit på sig en utvisning i powerplay göra första målet 1-0. Örebro satsade nu friskt för att få till en kvittering, men för svårt spel i anfallszon gav Brynäs flera kontringar och i den 16 minuten kunde hemmalaget utöka ledningen till 2-0 på en dito. Perioden slutade 2-0 till Brynäs.

I den andra perioden så började Brynäs med att sätta hög press på Örebro och skapade flera chanser, men i den femte minuten fick Örebro en kontring där Linus Öberg kunde reducera till 2-1. Efter målet fortsatte Brynäs att pressa Örebro och skapade mycket långa anfall i offensiv zon med flera vassa chanser, Örebro lyckades dock hålla nollan i perioden. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro började den tredje perioden betydligt bättre än den andra, men Brynäs bet i från bra och spelet blev ganska jämnt. Men med tiden lyckades Brynäs öka pressen mot Örebro och man hade svårt att få till någon forcering för kvittering. I slutsekunderna fick Örebro till ett bra spel i Brynäs zon men man lyckades inte kvittera och Brynäs vann med 2-1.

En lite tam match från Örebros sida där det känns som om man underskattade Brynäs och spelade för svårt i anfallszon. Jag tycker att det är i mitt zon som man förlorar dagens match och där var det en markant skillnad mot matchen mot Skellefteå där man tog tillbaks de flesta puckar i just mitt zonen. Nu är det inte match för än på tisdag och man får ägna sig åt träning och jobba bort dagens missar.

I nästa match möter Örebro HK på tisdag den 22 Februari borta mot Rögle BK.

Matchfakta Brynäs IF vs Örebro HK

• 5 minuten utvisning Brynäs, två minuter Noel Gunler Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 8 minuten utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Tripping. Powerplay Brynäs, mål 1-0 Dmytro Timashov.
  • 16 minuten mål Brynäs, 2-0 Oscar Eklind.

Första perioden slutade 2-0 Brynäs
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 9 – Örebro HK 8

• 2 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Hooking. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 5 minuten mål Örebro, 2-1 Linus Öberg.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Skellefteå Brynäs IF 10 – Örebro HK 6

• 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Nicholas Halloran Slashing. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Petr Zamorsky Boarding. Powerplay Brynäs, utan resultat.

Tredje perioden slutade 0-0