Örebro HK vann första försäsongsmatchen

By on 17 augusti, 2022

Under onsdagskvällen spelade Örebro HK sin första försäsongsmatch inför SHL 2022/2023 borta mot Linköping HC.

Linköping är också laget som Örebro tar emot i Bern Arena på hemmapremiären den 17 september, så den här matchen borde gälla lite gran i alla fall. Linköping hade hunnit med en träningsmatch innan mot Oskarshamn där man förlorade med 6-3.

Örebro startade den första perioden piggt och pressade Linköping då man skapade flera chanser. Men Lindköping jobbade sig in i matchen och började skapa chanser även de. Mot slutet av perioden hade Örebro svårigheter att få fast pucken i offensive zon. En ganska ostrukturerad period från båda lagen som slutade 0-0.

Även den andra perioden började Örebro piggt och man fick också första avslutet. Örebro fick också periodens första utvisning då Emil Larsson åkte ut för en Tripping, men bortalaget klarade av det box playet ganska enkelt. I den nionde minuten fick Leo Karlsson tag på pucken i offensiv zon och kunde servera Robert Leino som satte Örebros första mål för säsongen. Efter målet fortsatte Örebro att spela bra och skapade de vassaste chanserna. I den 17 minuten fick Linköping en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Örebro sätta 2-0 genom Robert Leino som satte sitt andra mål för kvällen. En mer strukturerad period från Örebros sida som slutade 2-0 till Örebro.

Linköping började den tredje perioden bäst och skapade tryck i Örebros zon, bortalaget jobbade sig dock in mer och mer i matchen. I den fjärde minuten fick Örebro ett powerplay men man fick inte riktigt till det och Linköping kunde rida ut detta. Spelet blev sedan ganska svängigt och lite irriterat och mot slutet blev det två dubbelutvisningar som dock kvittades mot varandra. När tillslut Linköping tog ut målvakten så kunde Leo Karlsson passa fram Mathias Bromé som kunde sätta 3-0 i tom målbur. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

En bra start på försäsongen för Örebro som såg pigga och spelsugna ut samt att Jonas Arntzen spelade bra i målet ger mersmak, så klart ser laget lite ringrostigt ut men det blev bättre ju längre matchen gick och det är ju just detta dessa matcher skall slipa bort. Kul också att se Leo Karlsson på hugget med två målgivande passningar idag.

Nästa match spelar Örebro HK på fredag den 19 augusti mot Brynäs IF.

Matchfakta Linköping HC vs Örebro HK

• 06.36 Utvisning Linköping, två minuter Linus Hultström Slashing. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 10.44 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund Slashing. Powerplay Lindköping, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Linköping HC 8 – Örebro HK 9

• 05.34 Utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Tripping. Powerplay Lindköping, utan resultat.
  • 08.59 Mål Örebro, Robert Leino satte 0-1.
  • 16.26 Utvisning Lindköping, två minuter Sebastian Strandberg Fasthållning. Powerplay Örebro, mål Robert Leino 0-2.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 10 – Örebro HK 9

• 03.39 Utvisning Lindköping, två minuter Jonas Junland Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 13.33 Utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Interference. Powerplay Lindköping, utan resultat.