Örebro HK stal två poäng från Luleå HF

By on 25 oktober, 2022

Örebro som faktiskt har hittat ett sätt att vinna matcher tog emot Luleå i den 14 omgången, i Behrn Arena.

Örebro kom till spel som serieledare efter tre raka vinster och det kändes som om laget var på gång. Luleå å andra sidan hade två förluster i bagaget och var sugna på revansch.

I den första halvleken var det Örebro som hade kontroll från start och stod för ett högt tempo och hög intensitet. Hemmalaget lyckades också att ta ledningen i den femte minuten genom Adam Hofbauer 1-0. Örebro fortsatte att pressa Luleå men mattades av mot slutet av perioden och i den 19 minuten kunde också bortalaget kvittera 1-1. detta blev också slutresultatet i första perioden.

Tyvärr kom Örebro ut i den andra perioden med ett betydligt lägre tempo än i första och Luleå tog över spelet. Det var bortalaget som tog hand om den andra perioden men Enrot i Örebro målet höll laget kvar i matchen och perioden slutade 0-0.

I tredje perioden blev spelet jämnare även om det var Luleå som stod för de flesta chanserna, bortalaget kunde också i den 51 minuten ta ledningen för första gången i matchen 1-2. Men lyckan blev kortvarig för gästerna då Emil Larsson i den 52 minuten satte ett stramt skott i krysset och kvitterade 2-2. Båda lagen krigade för att ta hem de tre poängen, men det var Luleå som var närmast. Enrot fortsatte dock att spela bra och matchen gick till förlängning.

I förlängningen gick Leo Karlsson igenom med en fin fint direkt efter tekning, men Luleås målvakt räddade. Sedan pressade Luleå Örebro men fortsatt bra spel från Enrot gjorde att matchen gick till straffar.

Straffarna blev en långdragen historia men i den sjätte omgången kunde Philip Holm som ända spelare sätta sin straff och ta med extrapoängen för Örebro.

Som vanligt gör Örebro en riktigt bra förstaperiod, men sedan tappar man hela sitt spel och måste börja jobba sig tillbaks in i matchen. Jag hoppas verkligen att man snart hittar nyckel till att inte halka tillbaks efter bra förstaperiod. Men idag gick det vägen och man kunde råna Luleå på två poäng.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 27 oktober borta mot Växjö Lakers.