Örebro HK tappade tre poäng mot Djurgårdens IF

By on 10 december, 2020
Arkivbild.

Under torsdagen åkte Örebro HK  Stockholm för att ta sig an Djurgårdens IF för den 20 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann mot Leksand i tisdagen efter förlängning. Djurgården vann senast mot Malmö och hade gått riktigt bra på sista tiden.

Det var Djurgården som började den första perioden bäst och i den femte minuten kunde hemmalaget sätta ledningsmålet 1-0 genom Tom Nilsson. Efter målet jobbade Örebro på och kom bättre in i matchen men det var fortfarande Djurgården som ledde spelet. Perioden slutade 1-0 till Djurgården.

Örebro började den andra perioden bättre än den första och lyckades få Djurgården att dra på sig en utvisning redan under första minuten, Örebro gjorde ett bra powerplay men lyckades inte göra något mål. Efter utvisningen fortsatte matchen med ganska jämnt spel men i den femte minuten tryckte Djurgårdens Bobby Nardella in 2-0 i  Örebrokassen. Efter målet satte Örebro fart och i den  tionde minuten och efter två powerplay så satte Emil Larsson reduceringen 2-1. Örebro fortsatte att pressa på men det ville sig inte och trots att Örebro styrde spelet så lyckades Djurgården sätta 3-1 efter en bra sekvens. Perioden slutade 2-1.

Örebro började även den tredje perioden bra men hade som i andra perioden svårt att få in pucken i mål men i den tionde minuten lyckades Robin Kovacs sätta en reducering till 2-3. Efter målet fortsatte Örebro att satsa hårt framåt för att få till en kvittering och man var mycket nära flera gånger utan  att lyckas och när Djurgården satte 4-2 under powerplay i den 19 minuten så var det i praktiken kört. Örebro gjorde dock ett sista försök att ta sig ikapp och tog ut målvakten men i slut sekunderna kunde Djurgården sätta 5-3 i tom kasse.

Jag tycker att Örebro gjorde en ganska bra match där jag dock saknade den effektivitet som vi sett tidigare i årets SHL, det gäller ju att göra mål på sina chanser. För chanser skapade Örebro så det räckte till.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 12 December hemma i Behrn arena mot HV71.

Första perioden femte minuten mål Djurgården, Tom Nilsson gör 1-0 för Djurgården. 16 minuten utvisning Djurgården, två minuter Manuel Ågren Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 17 minuten utvisning Örebro, två min Ludvig Rensfeldt Hooking. Spel 4 mot 4 i 1.23, Inget resultat. Powerplay Djurgården, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0  till Djurgården
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 8-5 Örebro HK

Andra perioden första minuten utvisning Djurgården, två minuter Bobby Nardella Hög klubba. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten mål Djurgården, Bobby Nardella sätter 2-0. Femte minuten utvisning Djurgården, två minuter Henrik Eriksson Holding. Powerplay Örebro, inget resultat. Sjunde minuten utvisning Djurgården, två minuter Sebastian Strandberg Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Tionde minuten mål Örebro, Emil Larsson reducerar 1-2 till Örebro. 19 minuten mål Djurgården, Tom Wandell  sätter 3-1. 20 minuten utvisning Djurgården två + tio minuter Manuel Ågren Tackling mot huvudet. Powerplay Örebro, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Powerplay Djurgården, mål Djurgården Manuel Ågren sätter 4-2. 20 minuten mål Djurgården, Linus Andersson sätter 5-2 i öppet mål.

Andra perioden slutade 2-1 till Djurgården
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 6-22 Örebro HK

Tredje perioden  sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Hög klubba. Powerplay Djurgården, inget resultat. Nionde minuten mål Örebro, Robin Kovacs reducerar 2-3 för Örebro. 15 minuten utvisning Djurgården, två minuter Dick Axelsson Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Powerplay Djurgården, mål Djurgården Manuel Ågren sätter 4-2. 20 minuten mål Djurgården, Linus Andersson sätter 5-2 i öppet mål.

Tredje perioden 3-1
Skottstatistik tredje perioden Djurgårdens IF 9-9 Örebro HK

Matchen slutade Djurgårdens IF 5-3 Örebro HK
Skottstatistik matchen Djurgårdens IF 23-36 Örebro HK