Örebro HK vann första försäsongsmatchen

By on 11 augusti, 2021
Arkivbild

Onsdagen den 11 Augusti åkte Örebro HK till Karlstad för att ta sig an Färjestads BK för den första försäsongsmatchen 2021.

Det var alltså dags för den första försäsongsmatchen och inför denna var Örebro inte färdiga med sitt värvningsarbete men kärntruppen skulle i alla fall vara på plats så nu skulle vi få ett smakprov på vad de kunde prestera mot ett av säsongens förväntade topp lag.

Färjestad började matchen klart mest aggressivt och kunde i fjärde minuten sätta 1-0 vilket man följde upp efter en minut och tio sekunder med 2-0 målet. Men Örebro jobbade sig in i matchen och i den sjunde minuten kunde Örebro reducera till 1-2. Örebro fortsatte att jobba på och i den 16 minuten kunde man kvittera till 2-2 för att en minut senare ta ledningen med 3-2 vilket också blev resultatet i den första perioden.

I den andra perioden blev ganska jämn men i den 15 minuten kunde Färjestad kvittera till 3-3 i powerplay, efter målet fortsatte perioden med ganska jämnt spel som periodvis var ganska grinigt.

Örebro kom ut betydligt bättre i den tredje perioden än vad man gjort i de två tidigare perioderna och kunde efter sex minuter åter ta ledningen med 4-3. Efter målet laddade Färjestad rejält för att kvittera men Jhonas Enroth hade kommit igång och gjorde några fina räddningar. Örebro klarade sig perioden ut och vann matchen med 4-3.

Detta var en klart godkänd första match från Örebros sida och det ända jag inte gillade var att man flera gånger tappade bort en gubbe så att Färjestad fick komma ensamma med målvakten, detta tror jag säkert kommer bli bättre när försvaret fått spela ihop sig mer men lite oroande kändes det.