Örebro HK fick med sig extrapoängen

By on 19 oktober, 2021

IK Oskarshamn på hemmais, Behrn Arena ska vara borgen där Örebro Hockey mer eller mindre omutbara och med tanke på den fanatiska publiken ska det vara på så. Det var ett Örebro som siktade på sin fjärde hemmaseger mot ett Oskarshamn som förlorade på hemmaplan i sin senaste match, och vinst blev det om än efter straffar.

Spelet i den första perioden från Örebros sida var ganska medioker sett till motståndarnas kvalité, inget direkt sprakande spel från något av lagen. Bra lägen fanns men skärpan saknades vilket gjorde att även målen uteblev, i slutet av de 20 första var det Oskarshamn som fick ett friläge som Jhonas Enroth enkelt kunde avvärja.

Utvisningar satte prägeln i den andra perioden, två stycken för Örebro i början av perioden med lika många mål från Oskarshamn. Snabbt mål från Robin Kovacs sida gjorde det hela jämnare, publiken i Behrn Arena fick se tre mål på 3.12 minuter. Efter det så återgick bägge lagen till sitt ganska slafsiga spel där egentligen bara chanser ledde fram till något av värde, under tiden hann gästerna ta en tvåmålsledning. I slutet av mittenperioden kunde Örebro återigen krympa ledningen genom en felpass som snappades upp och pucken i mål. Det som stod ut i mittperioden var det som hände i slutet då David Quenneville i Oskarshamn drog en crosschecking i halshöjd på Örebros Elias Ekström och fick fem minuter plus matchstraff, ett riktigt fult tilltag.

Tredje perioden bjöd på fortsatt spel på ganska låg nivå, där Örebro både kvitterade och tog ledningen. Med 2.50 minuter kvar av sista delen drog hemmalaget på sig en utvisning och bjöd in Oskarshamn, gästerna tryckte på brutalt under de sista minutrarna och kunde kvittera till 4-4 och ta matchen till förlängning.

I förlängningen blev det inte något mål, även om Örebro drog på sig en utvisning kunde de ta matchen till straffar, där det var hemmalaget som fick med sig extrapoängen.

Sett till helheten var det inte riktigt någon höjdarmatch, bägge lagen kom ut och körde runt lite sådär. Höjde farten en aning, för att slå av på takten. Spelet var slafsigt, okoncentrerat och det gäller bägge lagen. Det var inget av lagen som såg ut som Svenska Hockeyliganmaterial, och när man väl höjde spelet en aning (det var inte ofta) hände det inget då heller. Skärpan, viljan fanns helt enkelt inte och när det avlossades skott såg det ut som om man värmde motståndarnas målvakt, förutom Nick Ebert när han prickade stolpen och det lät som om målburen skulle ändra form.

Matchen togs till förlängning, en förlängning där man undrade om man på något sätt hade tryckt på slow motionknappen av misstag. Örebro bjöd in gästerna att avgöra då man med ca två minuter av förlängningen drog på sig en utvisning, men genom att mer eller mindre backa in i eget för att bilda kötthög klarade men ut stormen. Tillställningen kom till att avgöras på straffar, där kunde Örebros Rodrigo Abols avgöra och hemmalaget fick med sig två poäng.  Nej, den här matchen gick inte riktigt till historien som något hockeygodis, nu måste inte alla matcher göra det om man får med sig alla tre poängen såklart så betyget för den tillställningen kan inte bli annat än mediokert!

Var fanns intensiteten, var fanns skärpan, var fanns taktiken och framförallt var fanns den där höga nivån man måste ha om man ska vara med och slåss i toppen?

På Torsdag 21 Oktober åker Örebro till Karlstad för match mot Färjestad BK i den tolfte omgången av SHL, Örebro ligger bara en poäng bakom Färjestad och tittar man till Färjestads tidigare matcher har man förluster mot Rögle BK och IK Oskarshamn, så det är upp till bevis för Örebro nu. Dags att vakna till liv och visa i alla fall att man vill vara med, upp med intensitet, skärpan och kvalitén så kommer det att ordna upp sig.

Första perioden i början av 17 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Emil Martinsen Lilleberg Interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 16 – IK Oskarshamn 9

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Interference. Powerplay Oskarshamn, andra minuten mål 1-0 Patrik Karlkvist. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Hadegård Tripping. Powerplay Oskarshamn, femte minuten mål 2-0 Cameron Brace. Femte minuten mål Örebro, reducering 1-2 Robin Kovacs reducering. Tionde minuten mål Oskarshamn, 3-1 Cameron Brace. 18 minuten mål Örebro, reducering 2-3 Elias Ekström. I början av 20 minuten utvisning Oskarshamn, David Quenneville 5+matchstraff. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 3-2 till Oskarshamn
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 12 – IK Oskarshamn 7

Tredje perioden startade Örebro med powerplay i 4.01 minuter, ingen utdelning. Tionde minuten mål Örebro, kvittering 3-3 Petr Zamorsky. Tolfte minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Robin Norell Holding. Powerplay Örebro, trettonde minuten mål Örebro, 4-3 Nick Ebert. IK Oskarshamn bytte målvakt, in kom Tim Juel istället för Joe Cannata. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen Hooking. Powerplay Oskarshamn, ingen utdelning. 18 minuten Oskarshamn tar ut målvakten. 20 minuten mål Oskarshamn, kvittering Kim Rosdahl 4-4. Målvakt in för Oskarshamn.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 15 – IK Oskarshamn 8

Förlängningen fjärde minuten utvisning Örebro, två  minuter Linus Öberg Hooking. Powerplay Oskarshamn, ingen utdelning. Matchen till straffar.

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Örebro HK 1 – IK Oskarshamn 4

Matchen vanns av Örebro HK på straffar som fick med sig två poäng, 5-4 blev slutresultatet.