Örebro HK är uppe i fem raka segrar

By on 20 december, 2022

Med fyra raka vinster på raken kom Örebro HK till spel i kvällens match i Behrn Arena mot Luleå Hockey, man gjorde en stark insats senast hemma mot Leksand där man växte desto längre matchen led. Luleå hade tre raka vinster i bagaget, kvällens match gjorde att Örebro utökade till fem raka segrar.

Det var två lag med ett bra vinstfacit som kom till spel i Behrn Arena, två lag som bjöd upp till en energifylld hockey i den första perioden. Det var mycket kämpa på isen under första halvan där man både tog och gav, andra halvan var det Örebro för mer eller mindre hela slanten. Med mycket rörelse och fokus tog man över man matchen, Luleå var ett par steg efter men hemmalaget kunde inte få in pucken i mål.

Örebro genomförde en riktigt bra mittperiod där man Luleå tog ledningen, något de gjorde i spel med en man mer på isen. Efter det kom hemmalaget tillbaka för att ta över tillställningen även om Luleå hade höjt sin spel en aning, Örebro kom tillbaka inte bara en gång utan två gånger för att vara i ledning när signalen ljöd för paus efter två spelade perioder.

Tredje perioden inleddes med ett snabbt mål från Luleå, målet kom efter att Örebro ville han avblåsning men domarna höll inte med trots en solklar offside. Hemmalaget slappnade av och var inte riktigt med, Isac Brännström hos gästerna kunde kvittera. Resten av perioden blev till en känslomässig tillställning där det gick riktigt hett till stundtals, där Örebro höll ihop spelet bäst och man kunde till sist vinna med 4-2.

Nu går laget till en lång lång vila efter en mycket fin vinstserie, i kvällens match visade man upp att man hade tagit spelet upp till den nivå som behövs för att vara med och eventuellt ta hem titeln. Man visade upp ett fin följsamt spel, puckbehandlingen var superb, man lät inte inte motståndarna få många lugna stunder när hade pucken. Det var inte bara offensiven som var bra, man visade upp en stark defensiv en sån defensiv uppbackad av målvakt Jhonas Enroth är svår att överlista. Ett bra lag som får ett bra avslut, det gör man med att utöka till fem vunna matcher på raken. Vinster gjorde att Örebro HK nu är uppe på en tredje plats i tabellen.

I nästa match i Svenska Hockeyligan tar Örebro HK sig an Färjestad BK i Behrn Arena, det gör man i den 29 omgången tisdag 3 januari 2023.