Örebro HK började sitt julfirande med seger mot Leksand

By on 17 december, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Med en vecka kvar till julafton tog Örebro HK Leksands IF i Behrn Arena i den 27 omgången av Svenska Hockeyligan, två lag där Leksand låg precis bakom Örebro på en sjunde plats och Örebro på rätt sida strecket för slutspel på en sjätte plats. En riktigt viktig match sett till tabelläget, en där Örebro steppade upp ett par steg och fick med sig tre poäng.

Det var Leksand som bjöd upp till daladans från start med ett högintensivt spel, man mer eller virvlande runt spelarna i Örebro. Mitt i den pressen i en missad defensiv från gästernas sida i den sjätte minuten kunde Örebro ta ledningen, efter ökade Leksand intensiteten. Nu orkade inte Leksand med en sån insats mer än halva perioden och Örebro kunde även utöka ledningen, när perioden var klar hade Leksand fått in en reducering till 2-1 överläge hemmalaget efter 20 spelade minuter.

Mittperioden blev galet kul tillställning, där utvisningar och framförallt mål duggade tätt. Örebro gick upp i säker ledning, Leksand reducerade 26 sekunder senare mål hemmalaget, tre minuter senare mål gästerna. I slutet av perioden fick Leksand straff, men Jhonas Enroth stod för en riktigt viktig räddning, mål där och gästerna hade fått med sig en positiv energi.

Den sista perioden spelade Örebro av på ett ganska bekvämt sätt där man kunde kontrollera tillställningen, det enda som hände under sista delen var att man kunde sätta spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 6-3.

Örebro gjorde egentligen inte någon riktigt bra match sett till helheten, man började en aning svajigt där man stod emot bra och faktiskt gjorde mål i avgörande lägen. Desto längre matchen gick så kom man in i spelet, ett spel där Leksand gjorde tvärtom och tappade sitt spel. Matchens spelare är målvakten Jhonas Enroth, alltid skönt att ha honom i målet där han allt som oftast står för en stabil insats, vilket han gjorde i kvällens match med många fina räddningar i rätt lägen som ledde fram till segern.

Det här var en riktigt rolig match i alla fall för åskådarna, mycket känslor, många mål spelet i sig kanske var inte helt högkvalitativt men hur många gånger får man se nio mål i en match? Nu tog man sin fjärde raka seger, en seger som tog Örebro upp på en fjärde plats i tabellen.

Det blir ingen julledighet än för Örebro HK då man tar sig an Luleå Hockey i den 28 omgången av Svenska Hockeyligan tisdag 20 december 2022, det gör man i Behrn Arena och förhoppningsvis kan man avsluta med en fin julklapp.