Örebro HK börjar hemma mot Timrå i kvartsfinalen

By on 9 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK tog emot Skellefteå AIK i den sista omgången av Svenska Hockeyligan, vilket man gjorde på bortais. Man är redan klara för slutspel men vid vinst kunde Örebro cementera fjärdeplatsen vilket gör att man skulle få hemmafördel i kvartsfinalen, nu tog man inte den chansen men alla andra resultat gick Örebros väg och nu är man klar för kvartsfinal.

Örebro började matchen bäst där man radade upp ett par fina chanser genom bra rörelse och tryck, Skellefteå jobbade sig in i tillställningen och spelet jämnades ut. Örebro fick stundtals till ett fint spel, men inte mer än så. Man kom upp i banan där man skapade ett fåtal chanser, men man saknade skärpan och det såg en aning slarvigt ut. När man gick till periodvila var det Skellefteå som hade gjort perioden enda mål, ett mål som kom i powerplay för hemmalaget.

Under den andra perioden dök frågan om Örebro vill vinna upp, för spelet man visade upp var varken slutspelshockey eller SHL-hockey heller för den delen.. Vad i hela h…..e höll Örebro på med? Mathias Bromé gjorde visserligen mål, efter att ha varit helt ren, stått i siktat in sig i en kvart så var det reducerat. Men mer än så var det inte, slarvigt, nonchalant och allmänt lojt. Inför sista perioden låg man under med 3-1.

Örebros tränare Niklas Eriksson sa innan den tredje perioden att man skulle hitta en väg in i matchen, det gjorde man inte.

Spelet i den tredje perioden blev inte speciellt mycket från Örebro sida, Rihards Marenis tog en brottningsmatch i den tolfte minuten en aktion som faktiskt gjorde att nivån höjdes ett snäpp. Helt plötsligt tog det lite fart i matchen, med spel fyra mot fyra kom man dock inte närmare. I den 16 minuten plockade Örebro ut målvakt Jhonas Enroth för att spela med en man mer på isen, något som ledde fram till att man reducerade med bara ett mål bakom. Nu hjälpte inte det här alls då Skellefteå var det starkare laget för kvällen.

Sett till hela matchen var det här helt under isen från Örebros sida, det var egentligen något som höll den nivå måste hålla om man vill vinna. Om man förlitade sig på att alla andra resultat skulle gå deras väg, eller om man helt enkelt åkte runt och vilade sig i form, jag har ingen aning för det här såg alldeles för märkligt ut. Vet man om att man får hemmafördel i en kvartsfinal vid poäng eller vinst, så borde man ha gått bra mycket hårdare och intensivare än vad man gjorde den här kvällen. Nu ska man vara medveten om att det här svänggänget kan höja sig när det verkligen gäller, nu har man hemmafördel i kvartsfinalen efter att just resultaten gick Örebro väg.

Ska man ta hem kvartsfinalserien kan man inte köra den här berg och dalbaneinsatsen man än så länge har stått för, i en sån serie måste man hålla en hög jämn nivå något som återstår att se. Nu får Örebro vila en vecka, det kan man behöva, ladda batterier och allt annat man behöver för att glädja fansen.

Örebro inleder kvartsfinalspelet med att ta emot Timrå i Behrn Arena, det gör man på fredag 17 mars 2023.