Örebro HK fick med sig en poäng mot Växjö

By on 28 februari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Nu börjar det dra ihop sig på allvar, fem omgångar kvar inför kvällens match och det har minst sagt sett spretigt ut. Viktig vinst senast mot Färjestad och under kvällen ställdes Örebro mot tabelltvåan Växjö Lakers, en match där man fick med sig en poäng efter att ha hämtat upp två mål och förlorade i förlängningen.

Det blev en minst sagt fartfylld start på den första perioden där det var Växjö som satte högsta fart, Örebro hann inte riktigt med där Rasmus Rissanen drog på sig en utvisning, en överläge som gjorde att gästerna kunde ta ledningen. Det höga tempot fortsatte med den skillnaden att även Örebro växlade upp för att bjuda upp till match, man hade ett par hyfsat bra chanser men man kunde inte spräcka nollan.

Fartfyllt, svängigt, stökigt och bökigt. Ja så kan man sammanfatta den andra perioden där Örebro var ett en aning efter i spelet, Växjö utökade sin ledning under mellanperioden och hemmalaget var två mål efter när periodsignalen ljöd.

Den tredje perioden utvecklades till en kamp över hela banan, ett spel som Örebro klarade av bäst när man både reducerade och kvitterade för att ta matchen till förlängning.

Förlängningen bjöd på sedvanligt avvaktande spel där bägge lagen letade misstag från motståndarna i jakten på den ack så viktigt extrapoängen, i den andra perioden var det Örebro som stod för en markeringsmiss och gästerna fick med sig extrapoängen.

Det var Växjö som sett till hela matchen var det dominerande laget, något som inte gjorde att Örebro slutade jaga. För det var det som hemmalaget höll på med i 40 minuter plus, starkt att inte ge upp. Det såg ut som en 15-årig storebror spelade med sin ett-två år yngre lillebror, där lillebror slet och jobbade outtröttligt. Där även en lillebror kan komma ifatt, men inte vinner i slutändan. Nu måste lillebror Örebro växa upp och komma ifatt för med det här spelet kommer man garanterat inte att ta sig långt i slutspelet, just nu i det här läget när det bara är fyra omgångar kvar ska de lag som vill vinna ha både trampat igång och vara uppe i varv för ett avgörande. Där är inte Örebro, för även om man fick med sig en poäng så var man efter. Det såg man på Växjös agerande, det var små små tekniska läckerheter i form av skarvningar av pucken som hamnade rätt, finter som gick hem. Nu ska man vara glad att såg ut som om gästerna inte riktigt höll fullt tiden ut, något de rättade till i förlängningen.

Det mest positiva var att tack vare en poäng in på kontot så är Örebro uppe på en fjärde plats, närmast jagande Leksand och Frölunda förlorade sina matcher. Med fyra omgångar kvar så har man fyra lag bakom sig i ett spann på fyra poäng, mycket fyra nu.

På torsdag 2 mars i den 49 omgången åker Örebro till Gävle för att ta sig an Brynäs IF på bortaplan, viktiga poäng där Brynäs ligger på näst sista plats och är desperata efter både vinst och poäng. Det kan bli något att bita i för Örebro som har förlust mot bägge jumbolagen HV71 och Malmö, bottenlag verkar inte passa Örebro.


Matchfakta Örebro HK – Växjö Lakers HC

Första perioden

 • 02.52 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, Hooking.
 • 04.43 Mål Växjö i powerplay, 0-1 Jayden Halbgewachs.
 • 08.47 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen, High Sticking.
 • 17.07 Utvisning Växjö, två minuter  Hardy Häman Aktell, Interference.

Första perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4 – Växjö Lakers HC 8

Andra perioden

 • 22.45 Utvisning Växjö, två minuter Joel Kellman, High Sticking.
 • 30.12 Mål Växjö, 0-2 Joel Persson.
 • 31.14 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Interference.

Andra perioden slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Växjö Lakers HC 7

Tredje perioden

 • 43.09 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, High Sticking.
 • 45.52 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Interference.
 • 45.52 Utvisning Växjö, två minuter Erik Josefsson, Hooking.
 • 47.49 Mål Örebro, 1-2 Rodrigo Abols.
 • 57.22 Mål Örebro, 2-2 Linus Öberg.
 • 57.36 Utvisning Växjö, två minuter Brian Cooper, Crosschecking.
 • 57.36 Utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson, Diving or embellishment.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 7 – Växjö Lakers HC 5

Förlängningen

 • 61.29 Mål Växjö, 2-3 Joel Kellman.

Förlängningen slutade 1-0 till Växjö
Skottstatistik förlängningen Örebro HK 0 – Växjö Lakers HC 1

Matchen slutade Örebro HK 2 – Växjö Lakers HC 3 efter förlängning
Skottstatistik matchen Örebro HK 22 – Växjö Lakers HC 21

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login