Örebro HK föll efter förlängning i Göteborg

By on 5 oktober, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK har börjat säsongen på ett riktigt bra sätt, på bortaplan har man innan kvällens match idel segrar. Det var Frölunda HC som tog emot Örebro i Scandinavium Göteborg under kvällen, det blev en match där Örebro fina bortasvit bröts med förlust efter förlängning.

Matchstarten blev en aning trevande avvaktande från bägge lagen, men det tog inte lång tid innan man var igång. Örebro visade upp ett bra svepande spel, man kom fram i anfallszon men man skapade inte några direkt farliga chanser. Det var istället Frölunda som hade de där tunga anfallen där man satte Örebro målvakt Jonas Arntzen ordentligt, och till slut fick hemmalaget in pucken. I den 13 minuten kom ettan och i den 18 minuten kom tvåan i powerplay för Frölunda, 2-0 slutade perioden men sett till spelet så speglade inte resultatet matchbilden.

Inledningsvis i den andra perioden hade Frölunda ett rejält grepp, där det såg ut som att hemmalaget skulle utöka ledningen. Istället var det Örebro som överraskande kunde göra sitt första mål i den sjunde minuten, det var det ingen som såg komma. Efter reduceringsmålet vaknade Örebro till liv och man började spela mer intensivt, nära för att trycka sig framåt. Nu blev det inte några mer mål under mittperioden, och det var fortsatt Frölunda i ledning när man gick till pausvila.

Örebros uppryckning från den andra perioden fortsatte i den sista perioden där man visade upp ett bra framåtlutat spel, man jobbade på och med det kom även målen. I den nionde minuten kom 2-2 genom Mathias Bromé och i den 16 minuten kom ledningsmålet genom Mathias Bromé igen. Där och då såg det riktigt bra ut och det såg ut om man skulle få med sig alla tre poängen. Men Frölunda studsade till ordentligt och höjde både tempo som spelkvalité, för i den 18 minuten kunde hemmalaget kvittera och matchen gick till förlängning.

Det hann bara gå 19 sekunder av förlängningen så låg pucken inne i Örebro målbur och det var Frölunda som fick med sig extrapoängen, matchen slutade 4-3 till hemmalaget.

Med resultatet i dagens match så har Örebro faktiskt tagit poäng i varje omgång av Svenska Hockeyligan 2023/2024, det har man gjort genom att riktigt bra spel. Även om man förlorade ikväll mot Frölunda så var man konstant med, spelmässigt var jämnt sett över 60 minuters spel. Att matchen inte vanns av Örebro kan bero på att det var Frölunda som kunde höja sig när det behövdes, Örebro visade inte riktigt upp den egenskapen.

Med den insatsen i åtanke så är det hur som helst godkänt, visst skulle tre poäng sitta bättre men Örebro har inlett säsongen 2023/2024 på helt ok sätt. Kan man hålla den här nivån där man hittar ett sätt att plocka poäng lite här och där med vinster i huvudsak. då kommer det att bli mycket mycket bra när det blir slutspel.

Sett till tabellen ligger Örebro fortsatt på en andra plats två poäng bakom ledande Färjestad, och redan nu i helgen i den åttonde omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 blir det seriefinal då just Färjestad kommer till Örebro för match i Behrn Arena.

Lördag 7 oktober 2023 blir det åka av i en tidig seriefinal, matchen börjar klockan 18.00 och det kommer garanterat bli en bra förfest inför kvällens bravader med full tryck i Behrn Arena då både hemma som bortasektioner blir fullsatta.