Örebro HK föll i semifinalen

By on 30 december, 2022

Örebro HK tog sig vidare till semifinal efter en stark vinst mot senaste vinnaren av Spengler Cup, Team Canada, där ställdes man mot HC Sparta Prag. Det blev en match med två olika ansikten, första perioden där Örebro var det bästa laget, en andra perioden där man tappade det mesta och Sparta Prag kunde lägga grunden för vinst i semifinalen av Spengler Cup 2022.

Det var inget sprudlande spel i den första perioden, varken från Örebro eller Sparta Prag. Det såg ut som om man testade varandra, utan att spelet riktigt kom igång. Trots det var det Örebro som satt i förarsätet en aning där motståndarna aldrig läts komma in i zon för att få till någon sorts form av eget spel, att Sparta Prag. inte lyckades kan tillskrivas Örebros defensiv. När perioden var över var Örebro i ledning med 1-0.

Örebro startade den andra perioden som den första med ett snabbt mål i den tredje minuten, man följde upp med fint spel då man kunde utöka i tionde minuten. Efter det vaknade Sparta Prag. till liv, fixade en dubbelutvisning för att bara någon minut senare få med sig ett powerplay. I den sekvensen skapade Sparta Prag. en hel del där spelet var av en högre kvalité, målnollan spräcktes. Inte bara en gång utan hela fyra gånger, 4-3 till Sparta Prag. var resultatet när signalen för mittperioden ljöd. Anledningen till tappet var målvakt Jhonas Enroths förtjänst, när motståndarna höjde tempot och lät pucken gå från vänster till höger var han inte med, ett steg efter. Det såg segt och trögt ut i sidledsförflyttningarna, han släppte returer och det såg inte ut som det brukade vilket gjorde att målen trillade in.

I den tredje perioden kom Örebro ut för att komma ifatt och kvittera och gärna ta ledningen, nu klarade man inte av det då Sparta Prag stod upp bra plus att man visade upp ett spel utan spets och skärpa. Man kom upp bra men inte som lag då det var många individuella insatser, många av de uppkom då lagdelarna inte riktigt höll och man var tvungen att invänta någon att spela till. Nej, som laginsats var inte sista perioden godkänd, trots det var insatsen i Spengler Cup 2022 godkänd. Örebro tog sig till semifinal, väl där ställdes man mot en övermäktigt motståndare i form av Sparta Prag.

Örebro tappade matchen i den andra perioden när Sparta Prag växlade upp spelet, lagdelarna höll inte ihop och målvakt Jhonas Enroth hade en mindre dag på jobbet. Släppta returer ska självklart rensas av defensiven, men inte alla när det blir en hel del. Det som har varit Örebro signum genom turneringen har varit i mina ögon just defensiven med ett snabbt offensivt spel där man kommit upp i spelvändningar, har men inte det där lilla extra som behövs för att vinna matcher faller man ganska lätt.

Nu väntar ett par dagars uppehåll med Nyårsaftonsfirande och lite vila kanske, lördag 3 januari 2023 är det dags för spel i Svenska Hockeyligan då man ställs mot Färjestad BK i Behrn Arena.