Örebro HK föll tungt mot Färjestad BK

By on 26 november, 2022

Under lördagen åkte Örebro HK till Karlstad för att ta emot Färjestad BK i den 21 omgången av SHL 2022/2023 en match man tillägnade åt Börje Salming som gick bort i torsdags..

Örebro förlorade senast hemma mot Frölunda och hade en något haltande formkurva. Färjestad å andra sidan hade två raka förluster och var sugna på revansch.

Färjestad laget tog tag i initiativet i den första perioden och tog ledningen tedan i den andra minuten. Örebro jobbade på men i den lyckades inte riktigt få kontroll på spelet och i den 13 minuten var det dags för Färjestad igen och 2-0 till bortalaget var ett faktum. Örebro fortsatte jobba på men kom aldrig upp i Färjestads nivå och perioden slutade 2-0 till hemmalaget.

Hemmalaget fortsatte att dominera den andra perioden och Örebro fick ägna sig åt försvarsspel. Färjestad fortsatte att spela bra men nu hade Örebro fått ordning på sitt försvarsspel och hemmalaget fick det svårare att komma till. De sista fem minutrarna av perioden fick Örebro plötsligt fart under skridskorna lyckades pressa Färjestad, men det blev inga må den perioden.

I den tredje perioden hade Örebro flyttat om en del i femmorna och jagade nu reducering. Bortalaget gav verkligen en match men det skulle dröja ända till den 58 minuten innan man lyckades reducera och sedan räckte helt enkelt inte till för Örebro som förlorade matchen. Matchen slutade 2-1 till Färjestad.

Ingen vidare match från Örebro där man aldrig kom upp i nivå men laget visade moral och man lyckades reducera, man måstre dock se till att ta tag i spelet tidigare för man kan inte låta det halta så här länge. Jag hade gärna sett lite mer coaching tidigare, det kanske hade gjort skillnad.

Nästa match spelar Örebro HK på tisdag den 29 november borta mot Linköping HC.