Örebro HK föll tungt mot Luleå HF

By on 5 november, 2022

Under lördagen tog sig Örebro HK an Luleå HF i den 18 omgången av SHL 2022.

Örebro hade inför matchen två raka förluster och behövde vända på skutan. Luleå å andra sidan förlorade Luleå senast hemma mot Brynäs och var sugna på revansch.

Det vart Luleå som började den första perioden bäst och kunde redan i den andra minuten ta ledningen 1-0. Luleå fortsatte pressa Örebro och hade 6-1 i skott efter åtta minuter, men Örebro jobbade sig in i matchen och skapade flera lägen men den första perioden slutade trots det 1-0 till Luleå.

Luleå fortsatte den andra perioden som man började den första pressade Örebro, i den 30 minuten kunde hemmalaget göra 2-0 och det skulle inte dröja länge innan man skulle göra mål igen. För i den 37 minuten satte Luleå 3-0 och det slutade inte där. I den 38 minuten var det dags för 4-0, och hemmalaget hade bud på mer. Det var inte så att Örebro saknade chanser men man var lite för långsamma för att det skulle bli farligt. Andra perioden slutade 3-0 till Luleå.

I tredje perioden säkrade Luleå upp och tog inga onödiga chanser, man hade dock kontroll på spelet och Örebro hade svårt att få till några vassare chanser. I den 59 minuten fick dock Luleå en utvisad och i powerplay kunde Philip Holm reducera till 4-1. Det var en ganska tråkig period med Örebro ögon sett då Luleå hade full kontroll. Perioden slutade 1-o till Örebro.

Ingen vidare match från Örebros sida, spelet kändes segt och Luleå fick spela lite som de ville, att sedan inte tekningarna fungerade gjorde inte det hela bättre. Det här var helt enkelt ingen match att minnas och jag tycker att i princip alla spelare underpresterar.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 19 november mot Rögle BK hemma i Behrn Arena.