Örebro HK förlorade i premiären

By on 11 september, 2021

Då var det äntligen dags för SHL säsongspremiär 2021/2022 och Örebro HK tog sig an Rögle BK hemma i Behrn Arena.

Örebro som haft en mycket bra försäsong där man vunnit samtliga matcher men nu var det dags för match på allvar.

Det var Rögle som började bäst och redan i den femte minuten kunde de ta ledningen genom Tyler Kelleher 0-1. Efter målet fortsatte Rögle att trumma på och i den åttonde minuten kunde Adam Edström utöka ledningen till 0-2. Men nu började Örebro att vakna till och ta över spelet mer och mer, i den 12 minuten kunde Kristian Näkyvä reducera till 1-2 med ett fint skott. Perioden slutade 2-1 till Rögle.

Den andra perioden började jämnt med flera chanser till båda lagen men i den femte minuten kunde Ted Brithén utöka Rögles ledning till 1-3. Rögle växte efter målet och de hade helt enkelt lite vassare chanser resten av perioden då Rögle lyckades hindra Örebro från att få de långa anfall som man fick till i den första perioden. Perioden slutade 1-0 till Rögle.

Örebro kom ut med något bättre tempo i den tredje perioden och i den sjätte minuten kunde man göra mål i numerärt överläge, detta dömdes dock bort på grund av hög klubba. Örebro jobbade fortsatt på efter det bortdömda målet och i den 14 minuten kunde Kristian Näkyvä reducera till 2-3. Efter målet satsade Örebro allt framåt för en kvittering men man lyckades tyvärr inte få in pucken i mål så matchen slutade 3-2 till Rögle.

Jag tycker att Örebro spelade bra men man måste slipa lite på försvarsspelet framför allt då man tappade Röglespelare lite för lätt, annars såg både boxplay och powerplay bra ut så vi kan nog se fram mot en rolig säsong trots förlusten.

Matchen slutade Örebro HK 2-3 Rögle BK