Örebro HK förlorade igen i förlängning

By on 2 december, 2023
Arkivbild - Karl-Johan Sandberg

Örebro HK var tillbaka till det där spelet där man ska vårda puck, att inte skjuta i onödan, att vara tålmodig. Tyvärr lös den där desperationen med sin frånvaro, det där som gör att man faktiskt får med sig hela tre poäng. I kvällens match i Behrn Arena, stod man inte för en godkänd insats och man föll i förlängningen mot Skellefteå.

Det ett Örebro som kom ut och visade energi, bra fart där man var på språng. På tal om språng så kunde Jonathan Lekkerimäki göra en stötbrytning på egen blå linje i en offensiv från Skellefteå i den andra minuten, för att gå på en kontring där Robert Leino var med i mitten. En skön pass från Lekkerimäki till Leino, så var Örebro i ledning. Sen hände det egentligen speciellt mycket, grinigt, stök och bök där man inte fick något. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

I den andra perioden blev spelet inte någon höjdare heller inledningsvis, fortsatt oorganiserat spel där det var Skellefteå som jagade kvittering. En kvittering som kom i den 13 minuten efter en tempohöjning från gästernas sida, Örebro hängde inte riktigt med och 1-1 var ett faktum. Efter målet såg det ut som om att Skellefteå skulle trycka plattan i mattan, men det hände inte och det var Örebro stod för tempohöjningen. Nu kom det inte några fler mål och när perioden var färdigspelad var oavgjort.

Slutperioden startades av ett Örebro som fick rikta in sig på försvar, för det var Skellefteå som kom ut med ett energirikt spel där man öste över hemmalaget. Nu stod Örebro emot på ett bra sätt, och offensiven från gästerna avtog desto längre tiden gick. När tredje perioden var klart var oavgjort, vilket gjorde att matchen gick till förlängning.

Förlängningen gick inte Örebro väg, istället var det Skellefteå som satte full fart för att dominera. Ett spel som gjorde att gästerna i den andra minuten kunde avgöra matchen och fick med sig extrapoängen, det var Dylan Sikura som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Sett till helheten kan man väl kalla Örebros insats för ett stort meh, som vanligt ett ok snurr. Men ett snurr utan att det egentligen skapas något av klass, att spela utefter sargen är inte effektivt. Nu kom Örebros första mål genom sen spelbrytning som Jonathan Lekkerimäka och Robert Leino förvaltade på bästa sätt, men sen då!? Visst ett par ramträffar och någon framstöt, men var det inget mer. Tränare Johan Hedberg tyckte att det var lagets bästa match för säsongen, och fortsätter man såhär så kommer det att bli bra. Som det ser ut just nu så är man som katten som går kring het gröt, man rör sig någonstans i periferin utan att nå fram till själva målet. Nej, man måste in i gröten, ta tjuren vid hornen. Visa att man vill vinna, som Skellefteå gjorde i förlängningen.

Vad jag konstaterade i kvällens match var att när Skellefteå bestämde sig för att höja sig, fanns det inget som Örebro kunde sätta emot. När Skellefteå inte höjde sig var Örebro med, men då handlar det om att gästerna såg ut att gå på sparlåga. Nej Johan Hedberg det såg inte bra, sen får du curla precis hur mycket du vill. Det positiva om man nu ska hitta något sånt är att det är fantastiskt jämt poängmässigt i tabellen, för trots Örebro insats sett till de tio senaste matcherna (sju förluster och två vinster) så ligger man bara tre poäng upp till sjätte platsen.

Det betyder egentligen att alla lagen inte sticker ut på något sätt, att inget av lagen har varken hittat form som spelkvalité. Det är bra för Örebro, för om/när man hittar just sin form och spelkvalité som just nu ligger vilande där och då kommer det att bli bra. Med det sagt så ska det tilläggas att Örebro har tre poäng ner till neutral del i tabellen, eller ingemansland om man så vill.

I den 24 omgången av Svenska Hockeyligan 2023/2024 tar sig Örebro an superjumbolaget Oskarshamn, det gör man på torsdag 7 december 2023. Oskarshamn är slagpåsen i serien med tio raka förluste, blir det inte vinst där under ordinarie tid så är det riktigt riktigt dåligt!

Matchfakta Örebro Hockey vs Skellefteå AIK

• 01.35 Mål Örebro, 1-0 Robert Leino.
  • 18.10 Utvisning Skellefteå, två minuter Filip Sandberg, Hooking.
  • 18.10 Utvisning Skellefteå, två minuter Linus Lindström, Tripping.

Den första perioden slutade 1-0 till Örebro.

Skottstatistiken för den första perioden Örebro Hockey 8 vs Skellefteå AIK 5.

• 23.41 Utvisning Skellefteå, två minuter Arvid Lundberg, Tripping.
  • 32.46 Mål Skellefteå, 1-1 Dylan Sikura.

Andra perioden slutade 1-0 till Skellefteå.
Skottstatistiken för den andra perioden Örebro Hockey 13 vs Skellefteå AIK 4.

Tredje perioden slutade 0-0.
Skottstatistiken för den tredje perioden Örebro Hockey 6 vs Skellefteå AIK 7.

Förlängning

• 61.16 Mål Skellefteå, 1-2 Dylan Sikura.

Förlängningen slutade 1-0 till Skellefteå.
Skottstatistik förlängningen Örebro Hockey 0 vs Skellefteå AIK 1.

Matchen slutade Örebro Hockey 1 vs Skellefteå AIK 2 efter förlängning, vilket gjorde att Skellefteå fick med sig extrapoängen.
Skottstatistik matchen Örebro Hockey 27 vs Skellefteå AIK 17.